MENÜ

UEFA, FIFA Başkanlık seçimini erteletmek istiyor

Avrupa futbolunun liderleri, FIFA başkanlık seçimini erteletmek için bugün Varşova'da toplanıyor.

UEFA, FIFA Başkanlık seçimini erteletmek istiyor

Avrupa futbolunu yöneten en üst kurum olan UEFA, dün sabah İsviçre'de FIFA yöneticilerine yönelik gerçekleştirilen "yolsuzluk ve rüşvet" operasyonu için yaptığı açıklamada, "Bu olaylar bize yolsuzluğun ve rüşvetin, FIFA'nın içine derinden girdiğini göstermiştir" ifadesini kullanıldı.

UEFA, açıklamalarının devamında yarınki FIFA seçiminin bir saçmalık olacağını ve risk taşıdığını da belirtirken, seçimleri erteletmek için Avrupa futbolunun liderleri ile bugün Varşova'da toplanacaklarını ifade ettiler.

UEFA İcra Komitesi üyeleri ise, "Bu son yaşanan olaylar bize FIFA'nın mutlak değişime gitmesi gerektiğini bir kez daha gösterdi. Ama bu yaşanan olaylardan dolayı 29 Mayıs'ta düzenlenecek FIFA seçimlerinin ertelenip 6 ay içinde tekrar yapılmak üzere organize edilmesi gerekiyor" şeklinde açıklama yayımladı.

VISA'DAN FIFA'YA SPONSORLUK TEHDİTİ

FIFA'nın Dünya Kupası sponsorlarından VISA yaptığı açıklamada, FIFA'yı, sponsorluk ortaklığını bitirmekle tehdit etti. VISA tarafından yapılan açıklamada, "Çarşamba günü yaşanan olaylar bizi hayal kırıklığına uğrattı ve endişe verdi. Bir sponsor olarak, FIFA'nın bu olaylar ile bir an önce yüzleşmesini ve çözüm için hızlı ve acil adımlar atmasını bekliyoruz. FIFA'nın bir an önce değişikliğe gitmesi gerekiyor, aksi takdirde VISA olarak biz sponsorluk antlaşmamızı tekrar gözden geçireceğiz" denildi.

Bu arada FIFA Başkanı Sepp Blatter, daha önceden katılacağını açıkladığı Zürih'teki FIFA sağlık konferansına katılmadı. Başkan Blatter'in nerede olduğu ise bilinmiyor.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ