MENÜ

Platini: Umarım Blatter kazanamaz...

Avrupa futbolunun patronu Michel Platini, Blatter'le ilgili bir açıklama yaptı. FIFA'nın bu şekilde devam edemeyeceğini açıklayan Platini, "Umuyorum yarınki seçimi Blatter kazanmaz. Açıkçası onun kazanmasını istemiyorum. Blatter seçilirse bizde kendimize bir yol seçeceğiz. Ne olur şuan bilemiyorum." dedi.

Platini: Umarım Blatter kazanamaz...

Platini'nin sözleri şöyle;

-Önemli bir toplantı gerçekleştirdik. UEFA başkanlık seçiminin yapılması istendi. Blatter başkan ise UEFA kendisiyle görüşecektir. Futbolun nasıl geleceği için konuşmalar olur. Umuyorum Blatter kazanmaz. Açıkçası onun kazanmasını istemiyorum. Blatter seçilirse bizde kendimize bir yol seçeceğiz. Ne olur şuan bilemiyorum.

-Kendisine saygı duyan bir insanım ama artık kendisini destekleyeceğim bir durum kalmadı. Her ne kadar iyi bir arkadaş olsa da ona gerçeğin ne olduğunu anlatmaya çalıştım. Ona istifa etmesi gerektğini söyledim. O da bana 'hayır' yanıtını verdi. Çünkü son yaşanan olayda kendisinin bir etkisinin olmadığını söyledi.

-Ortada büyük bir problem görüyorum. FIFA Başkanı'na gerçeklerin ne olduğunu göstermek zorundaydım. Umarım tavsiyemi dinler.

-Oyuncular bu aşamadan sonra FIFA'ya nasıl saygı duyabilir ki?

-Onu sinirli gördüm. Zor bir zamandan geçiyor. Kendisine yönelik eleştirileri anlayışla karşılaşaması gerektiğini söyledim. Kendisi bana savaşmaya hazır olduğunu söyledi.

UEFA'nın flaş bir kararla mevcut FIFA başkanı Sepp Blatter'in yerine yarın gerçekleştirilecek olan seçimde rakibi olan Ürdün Prensei Ali bin el-Hüseyin'i destekleme kararı aldığı iddia edilmişti.

NELER YAŞANDI?

İsviçre polisi, dün sabaha karşı FIFA’nın merkezine operasyon düzenledi. Soruşturmanın nedeni 2018 ve 2022 Dünya Kupası ev sahipliği sürecini kapsayan rüşvet ve para aklama operasyonu... Tutuklanan FIFA Başkan Yardımcıları Jeffrey Webb ve Eugenio Figueredo’nun da aralarında bulunduğu 7 üst düzey yetkili, 24 yıldır düzenlenen şampiyonalarda, ülkelerin seçimi, yayın ve pazarlama hakları gibi konularda 150 milyon dolarlık yolsuzluğa karışmakla suçlanıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ