MENÜ

Harun Erdenay: Centilmence bir yarış oldu

TBF Başkanı Harun Erdenay, seçimi kazanması sonrası önemli açıklamalar yaptı.

Harun Erdenay: Centilmence bir yarış oldu

Türkiye Basketbol Fedarasyonu Başkanı Harun Erdenay, Best Fm’de yayınlanan ‘Basın Tribünü’ programında spor müdürü Gökhan Dinç’in sorularını yanıtladı.

Erdenay'ın ifadeleri şöyle;

"Ekibimle beraber Türk basketbolunu daha ileriye götürmek için elimden geleni yapacağım. Bence centilmence bir yarış oldu. Hiç bir problem olmadan Basketbol camiası başkanını seçti. Bana oy veren vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra ekibimle beraber Türk basketbolunu daha ileriye götürmek için elimden geleni yapacağım. Tabi ki çok önemli ve hemen yapılması gereken işler var. Öncelikle süper lig projesinin hayata geçmesi gerekiyor. Umuyorum ki kadınlar ve erkekler basketbol takımlarımız Avrupa'da ve dünyada daha büyük başarılar elde ederek bize şampiyonluk yaşatırlar. Bu yaz aynı zamanda Türkiye basketbol ligi yarı finalleri oluştu. Yani çok çabuk hareket edip bütün bu organizasyonları yapıp yazıda en iyi şekilde geçirmek istiyorum. Olimpiyatlara her zaman madalya almak için gideceğiz."

"Kadınlarda ve erkeklerde Avrupa şampiyonası oynayacağız mutlaka burada ilk 6’ya girip olimpiyat bileti için şansımızın devam etmesini istiyoruz. Her zaman oraya madalya kazanmak için gideceğiz. Avrupa Şampiyonasına güçlü takımlar katılacak ama bizim öncelikli hedefimiz olimpiyat üyesi şansımızın devam etmesi."

"Basketbolcu olmam yöneticiliğim için çok büyük bir avantaj. Benim için sporcu olmamın avantajları var. 2005 yılında basketbolu bırakınca burada milli takımda yönetici olarak çalışmaya başladım. Yönetim kurulu üyeliği ve as başkanlık görevlerinde bulundum. Aynı zamanda FİBA yönetim kurulu üyeliğim de var. Yani yönetim kısmında da uzun süre bulunduğum için basketbolcu olmamda bu anlamda benim buradaki yöneticiliğim için çok büyük bir avantaj."

"Üst düzey sporculuk yapmış kişilerin yöneticilik yapmaları taraftarıyım. Lider oyuncular yöneticilik tecrübeleri de gerekiyor. Genelde yüzde doksanı antrenörlüğü seçiyor fakat Basketbolda futbolda aynı şekilde voleybolda spordan gelen yöneticilerin çok büyük faydaları olacaktır. Biz zaten burada yönetim kurulunu oluştururken birkaç bürokrat, iş adamları, sporculardan oluşturdum çünkü herkesin katkısına ihtiyacımız var."

Haberin Devamı
YORUM YAZ