MENÜ

Galatasaray'a yıldız yağmuru

Galatasaray'da transfer harekatı Zlatan İbrahimovic'le sınırlı değil. Sarı-Kırmızılılar, Boateng, Pereira ve Serdar Aziz'i alarak, orta saha ve savunmayı da güçlendirmek için kolları sıvadı. İşte Dursun Özbek başkanlığındaki yeni yönetimin transferde geldiği son nokta.

Galatasaray'a yıldız yağmuru

1- Orta sahaya Kevin Boateng

Cim Bom’un transferdeki bir diğer hedefi Kevin Prince Boateng. Sarı-Kırmızılılar’ın Ganalı orta saha oyuncusuyla senelik 1.5 milyon Euro’ya el sıkıştığını geçtiğimiz günlerde okurlarımıza duyurmuştuk. Kulübü Schalke’de kadro dışı kalan tecrübeli futbolcunun bonservisi için de görüşmeler devam ediyor. Galatasaray cephesi bu transfer için kesinlikle 5 milyon Euro’dan daha az bir bedel ödemek istiyor. Schalke’nin ilk etapta istediği ücret 7.5 milyon Euro civrındaydı. Ancak oyuncunun kadro dışı kalması, Schalke’den ayrılmak istemesi, Galatasaray’ın elini güçlendiriyor. Sarı-Kırmızılılar’ın ilk teklif olarak Schalke’ye 3.5 milyon Euro önerdiği öğrenildi.

2- Sağ bek için Maxi Pereira

Sarı-Kırmızılılar’ın savunmaya yapacağı ilk takviye de muhtemelen Benfica’dan Maxi Pereira olacak. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Uruguaylı sağ bek için bonservis bedeli ödenmeyecek. 30 yaşındaki oyuncu aynı zamanda Uruguay Milli Takımı’ndan Fernando Muslera’nın arkadaşı. İkilinin bir telefon görüşmesi yaptığı da gelen haberler arasında. Galatasaray Yönetimi, Pereira için de senelik
1.5 milyon Euro önerdi. Bu rakam, Eboue’nin bu sezon hiç oynamadan kazandığı paradan 1 milyon euro daha az. Tecrübeli futbolcuya 3 yıllık kontrat teklifinde bulunacak olan Galatasaray, böylece uzun bir süre sağ bek krizi yaşamadan yola devam etmeyi planlıyor.

3- Stoper adayı Serdar Aziz

Her bölgeye bir takviye yapmaya hazırlanan Galatasaray Yönetimi, defansın göbeğine de Serdar Aziz takviyesi yapacak. Başarılı savunmacı için Bursaspor’la temaslara geçecek olan Sarı-Kırmızılılar, önce oyuncudan onay almayı düşünüyor. Bu doğrultuda menacerler vasıtasıyla görüşmeler yapıldığı belirtildi. Galatasaray’ın bu transferi gerçekleştirmek üzere bazı oyuncularını takasta kullanmayı düşündüğü de gelen haberler arasında. Ancak Bursa cephesinin Serdar’ı bırakmaya niyetinin olmadığı belirtiliyor. Bu durumda yabancı alternatifleri değerlendirecek olan Sarı-Kırmızılılar, sözleşmesi biten oyunculara yönelecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ