MENÜ

FLAŞ! Beşiktaş'ta Babel bombası...

Siyah-Beyazlılar, transfer dönemini erkenden açtı. Yeni sezonda hem ligde hem de Avrupa'da başarı hedefleyen Kartal, Gençlerbirliği'yle sözleşmesi biten deneyimli savunmacı Tosic'le anlaştı. Kasımpaşalı Babel için de kulübüne ilk teklif yapıldı

FLAŞ! Beşiktaş'ta Babel bombası...

Kara Kartal, transferde ilk bombayı, Trabzonspor’un gündeminde olan hatta Bordo-Mavililer’in hocası Ersun Yanal’la yemek yerken görüntülenen Dusko Tosic’le patlattı. Siyah-Beyazlılar, Gençlerbirliği’yle 3 yıllık macerası sezon sonunda bitecek olan Dusko Tosic’le anlaşma sağladı.

30 yaşındaki futbolcunun, gelecek hafta İstanbul’a gelip Beşiktaş’la resmi imzaları atacağı, anlaşmanın ise 2 yıllık olduğu bildirildi. Süper Lig’de 3 sezonda tam 89 karşılaşmaya çıkan ve 2 gol kaydeden deneyimli futbolcu, özellikle bire birdeki etkili görüntüsüyle tanınıyor. Takımda çoğunluğun genç futbolculardan oluşması sebebiyle Tosic’i renklerine bağlayan yönetim, bu transferle beraber kadrodaki tecrübe eksikliğini de gidermeyi hedefliyor.

Beşiktaş’a gelmek istiyor

Bitmedi, bir bomba daha var! Dusko Tosic hamlesiyle beraber savunma bölgesindeki eksiğini kapatan Siyah-Beyazlılar, hücum hattını ise Kasımpaşa’nın Hollandalı golcüsü Ryan Babel’le doldurmak istiyor. İstanbul temsilcisinde bu sezon çıktığı 29 karşılaşmada 9 gol kaydeden futbolcu için Lacivert-Beyazlılar’a ilk teklifini sunan yönetim, Eskişehirspor’da kiralık oynayan Ömer Şişmanoğlu ve Pedro Franco’yu takasta kullanmayı önerdi.

Kariyerinde daha önce Ajax, Liverpool ve Hoffenheim gibi ekiplerde görev yapan Babel de, kulübüyle 1 yıllık daha sözleşmesi olmasına rağmen Beşiktaş’a transfer olmaya sıcak bakıyor.

Dusko’dan mesaj var

Beşiktaş’la anlaşma sağlayan Dusko Tosic, geleceğiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Radyospor’a konuşan 30 yaşındaki savunmacı, “Transferimle ilgili pek çok haber çıktığını biliyorum. Ama bu özel bir konu menacerimi ve beni ilgilendiriyor. Bunu şu anda açıklamak doğru olmaz. Haziran’ın birinde daha rahat konuşabiliriz. Türkiye’de devam etmeyi istiyorum, bu ligi iyi tanıyorum. İstanbul çok güzel bir şehir. Maçlar bitince ben de yeni takımıma resmen transfer olacağım” diyerek üstü kapalı olarak transferini doğruladı.

‘Tosic hayırlı olsun’

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, 3 yıldır kulüplerinde görev yapan Dusko Tosic’in Beşiktaş’a transferini değerlendirdi. Haber1903’e açıklamalarda bulunan Cavcav, “Ben Tosic’le konuştum. Bizim verdiğimiz paranın Beşiktaş’ın verdiği paradan daha az olduğunu ve onlarla anlaştığını söyledi. Tosic, Beşiktaş’a hayırlı olsun” diyerek transferi Siyah-Beyazlılar’a müjdeledi.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ