MENÜ

Fenerbahçe-Ülker iş birliği bitiyor mu?

Fenerbahçe ile Ülker arasındaki iş birliği, basketbolda Final-Four'u getirmişti. Ancak bu birlikteliğin sonlanma ihtimali var. Çünkü Ülker tüm branşlardan sponsorluğunu çekme hazırlığında. Genel sekreter Mahmut Uslu konuyla ilgili olarak, “Murat Ülker ile görüşmeler olacak. 1 hafta içinde iş birliğinin devam edip etmeyeceği netlik kazanır” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe-Ülker iş birliği bitiyor mu?

2006’dan bu yana devam eden Fenerbahçe-Ülker işbirliği sonlanma aşamasında. Ülker’in geçtiğimiz aylarda aldığı futboldaki sponsorluklardan çekilme kararının, tüm spor branşlarını kapsadığı öğrenildi. 9 yıldır Fenerbahçe Basketbol Takımı’na sponsor olan, Ülker Arena’yı inşaa eden ve takımın bu yıl Final-Four oynamasında önemli pay sahibi olan Ülker’le, Fenerbahçe’nin geleceği henüz netlik kazanmadı. Murat Ülker’in tüm sponsorluklardan çekilmekte kararlı olduğu öğrenilirken, milyon Dolarlar harcanıp inşaa edilen Ülker Arena’nın ‘atıl’ kalma olasılığı, takımın geçen sene Final-Four oynaması ve bazı oyuncuların sözleşmelerinin devam etmesi, birlikteliğin devam etme ihtimalinin sürmesine neden oluyor.

Obra’yla Yıldırım imzaladı

Geçtiğimiz yıllarda Ülker, taahhüt ettiği rakamın 2-3 katını basketbol takımına harcarken, Final-Four’a kalan takımın bütçesi olan 30 milyon Euro’yu tamamen kendi karşılamıştı. Bu şartlar altında Fenerbahçe’nin tek başına bu yükün altından kalkması da imkansız görünüyor. Ancak Başkan Aziz Yıldırım, geçtiğimiz günlerde coach Obradovic’le bir araya gelip kendisiyle 2 yıllık sözleşme imzaladı. Bu görüşmelerde Ülker yetkilileri yer almadı ve anlaşmayı sadece kulüp başkanı Aziz Yıldırım yaptı. Bu gelişmeler, Yıldırım’ın, Ülker’le devam etme konusunda umutlu olduğu ya da bir B Planı’nın bulunduğu izlenimi yarattı.

5 şampiyonluk

Fenerbahçe, Ülker ile 2006 yılında başlayan sponsorluk boyunca; 5 Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası şampiyonluğu ve 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı. 9 sezon boyunca Euroleague’de mücadele eden Fenerbahçe Ülker, bir çeyrek final, bir de Final-Four oynadı. Gelişmeler hakkında görüşlerini aldığımız Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, “Konu bir hafta içinde netlik kazanır. Sayın Murat Ülker’le görüşmeler olacak. Buna göre bir durum değerlendirmesi yapacağız. Birlikteliği devam edip etmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak” dedi.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ