MENÜ

Devler Ligi'ne dev forvet Zlatan İbrahimovic

Galatasaray 4. yıldızdan sonra şimdi de kafayı yıldızlara taktı. Aslan'ın gözü dünya starı Zlatan İbrahimoviç'te. Dursun Özbek yönetimi, Drogba ve Sneijder ile yükselen çıtayı daha da yukarıya kaldırıp Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazmakta kararlı.

Devler Ligi'ne dev forvet Zlatan İbrahimovic

Şampiyon Galatasaray’da yeni gündem transfer... Ezeli rakibinden önce 4. yıldızı takarak taraftarını mest eden Sarı-Kırmızılılar, şimdi de patlatacağı bombalarla fark yaratmanın peşinde. Cim Bom’un listesinde yerliyabancı birçok yıldız var ama Zlatan İbrahimoviç ismi hepsinin önüne geçmiş durumda. Bu transfer için ilk girişimleri 1 ay kadar önce yapıp sezon ve kongre sonucunu bekleme kararı alan Galatasaray’ın kurmayları, görüşmelerde gelinen noktayı yeni başkan Dursun Özbek ile paylaştı.

Operasyon başlayacak


Dursun Özbek’e yola çıktığı ekibinden ‘yıldız’ baskısı var. Şampiyonlar Ligi’ne direkt gidecek Cim Bom’un burada birbirinden güçlü rakiplerle eşleşeceğine dikkat çeken yöneticilerin, “Şampiyonlar Ligi çok
farklı bir arena. Hedef olarak hep Avrupa’yı gösteriyoruz. O zaman buna uygun adımlar atmalı ve bizi bu alanda başarıya taşıyacak isimleri düşünmeliyiz” mesajına Özbek’in Hamza Hamzaoğlu’nu işaret ederek, “Bu işler hocanın işleri. Onun taleplerine yanıt vermek için elimizden geleni yaparız” yanıtını verdiği öğrenildi. Özbek’in Hamzaoğlu ile yapacağı ilk transfer toplantısında İbrahimoviç’i de gündeme taşıyacağı ve çıkacak sonuca göre büyük operasyonun başlayacağı kaydedildi.

Drogba ve Sneijder'den sonra...

Kısa süreyle görev alan Duygun Yarsuvat’tan önce Galatasaray’ı yöneten Ünal Aysal, yaptığı flaş transferlerle gündem belirlemişti. Şimdi de Dursun Özbek ve ekibi, Drogba ile Sneijder’le fark yaratan Aysal’ın koyduğu çıtayı yükseltmekte kararlı. Yeni yönetim, Zlatan İbrahimoviç gibi bir bombayla sahanın yanı sıra psikolojik üstünlüğü de sürdürmenin arzusunda.

Gelebilir çünkü...


İbrahimoviç, PSG ile bağlarını artık büyük ölçüde koparttı. Avrupalı menacerler, İsveçli yıldızın, son transferlerinden birini yapacağını ve bunun için de Şampiyonlar Ligi’nde oynayan bir ekibi tercih edeceğini belirtiyor. Burada Sarı-Kırmızılılar’ı zorlayacak tek konu maliyet. Ancak Fransızlar’ın Zlatan’a ödediği paradan kurtulacağını düşünerek bonserviste astronomik bir rakam istemesi beklenmiyor. 33 yaşındaki oyuncunun maliyeti 10-12 milyon Euro bandında. Galatasaray, Drogba’ya 1.5 yıl için 10 milyon Euro (30 milyon TL) yıllık ücret veriyordu.

200 Milyon yolda


Şampiyonluk Galatasaray’a çok büyük bir ekonomik gelir kapısını açtı. Yayın havuzundan alacağı 100 milyon TL’nin yanı sıra ek kazançlar da Sarı-Kırmızılılar’ı rahatlatacak. 12 milyon Euro’su (36 milyon TL) giriş ödemesi olmak üzere yayın haklarıyla beraber Cim Bom’un kasasına Devler Ligi’nden 16 milyon Euro’ya yakın (48 milyon TL) bir para girecek. Grupta alınacak puanlar ve olası bir tur da Aslan’a nefes aldıracak. Şampiyonluk sezonlarında ürün satışı, sponsorluk ve kombinelerin artışı da göz önüne alındığında Galatasaray’ın, yaklaşık 200 milyonluk bir rakama uzanacağı öngörülüyor.


Galatasaray'a yıldız yağmuru

Haberin Devamı
YORUM YAZ