MENÜ

Antalyaspor 3-0 Adana Demirspor

PTT 1. Lig Play-Off yarı final ilk maçında Antalyaspor, evinde Adana Demirspor'u 3-0 mağlup etti. Böylece Kırmızı-Beyazlı takım, 1 Haziran'daki rövanş öncesi önemli bir avantaj yakaladı.

Antalyaspor 3-0 Adana Demirspor

Emrah Başsan, Gökhan Karadeniz ve Erman Kılıç... Üçü de agresif, hırslı, arayan ve saldıran hücumcular. Önlerinde bitirici Diarra var. 4’ünün sezon boyunca attığı gol sayısı 35...

Ligdeki son 6 maçında galibiyet yüzü göremeyen, son 3’ünü 12 gol yiyerek kaybeden moralsiz Adana Demirspor’un işi zordu doğal olarak deplasmanda. Tayfur, Hakan, Abdülkerim ve Şaban’lı geri dörtlünün önünde Attamah ve Cumali ile 6’lı defans yapan Demirspor daha 3. dakikada Sezer’i kaçırınca topu santraya taşıdı.

Tecrübe konuştu, gençler baktı

Tecrübe böyle maçlarda lazım, Sezer köşeye çok rahat bırakırken yaş ortalaması 21.3 olan bu 6 savunmacı izlemekle yetindi: 1-0. Erken gol en çok da Ünal hocayı bozdu. Çünkü gol yememe üzerine kurulu geri hatla; Beykan, Timur, Hüseyin 3’lüsü bağlayacak adam yoktu ortada. Alles zaten bu takımın forveti değil. Mulenga gittikten sonra bireysel çabasıyla yıldızlaşan Özgürcan da formsuz.

Janosevic’in en kötü maçı

En az hata yapan kazanır finallerde. Bunu takımına daha iyi anlatan Yusuf hoca olmuş. 39’da Beykan’ın direkte patlayan frikiği, 48’de Timur’un pozisyonu biraz heyecanlandırdı Şimşekler’i ama 55’te Emrah’ın cılız şutunda hatayı yapan yine konuk ekipti. Janosevic, rahat tutması gereken topu içeri attı: 2-0. 79’da Gökhan’ın Antalya adına penaltı kaçırdığı maçta sonucu 73’te Sezer’in uzaktan vuruşu belirledi: 3-0. Bu skor kontrollü oyunu seven Antalya için final demek.

90+ Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ