MENÜ

Yılmaz Vural vedaya hazırlanıyor

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yılmaz Vural vedaya hazırlanıyor

Spor Toto Süper Lig takımlarından Kardemir Karabükspor’da teknik direktör Yılmaz Vural, kulüp yönetiminin 6 Haziran’da yapılacak olağanüstü genel kurulda görevi bırakma kararı almasına ilişkin "Takımın başına yeni bir yönetim gelecek, benim burada olma isteğim de böylelikle mümkün gözükmüyor. Çünkü, kendi ekiplerini seçecekler ve bu çok doğaldır" dedi.

Vural, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, ligde kalma mücadelesi verdikleri dönemde ekonomik sıkıntılarla da boğuştuklarını söyledi.

Sezonun son haftasına gelinmesine rağmen futbolculara maç başı ücretlerinin ödenemediğini vurgulayan Vural, "Çocukların maaşlarını veremediğimiz zaman oldu. Bizim geldiğimizde kulüp bu durumdaydı. Takım, maç kazanmadığı için kasaya para girmeyince ekonomik sıkıntıya girmiş bir dönemde geldik. Bu hiç kolay bir şey değil. Bu kadar uzun bir süre para almayıp da problem çıkarmayan ender takımlardanız. Hiç kimse ağzını açmadı" diye konuştu.

Vural, takımı yeniden atağa kaldırdıklarını ancak sürenin yetmediğini dile getirerek şunları kaydetti.

"Süre yetseydi ben bu takımı ligde tutacağıma çok emindim. Ama olmadı. Yönetim de genel kurul kararı aldı ve yeniden göreve talip olmayacağını açıkladı. Takımın başına yeni bir yönetim gelecek, benim burada olma isteğim de böylelikle mümkün gözükmüyor. Çünkü, kendi ekiplerini seçecekler ve bu çok doğaldır. Bundan sonra gelecek arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bana, takımın Süper Lig’e yeniden dönmesi temennisinden başka söyleyecek bir şey kalmıyor. Dualarım bu takımın yeniden geldiği lige dönmesi doğrultusunda."

"Benden daha sert bir hoca yok"

"Türkiye ligi çok delikanlı bir lig değil" diyen Vural, "Eğer siz masada, dışarıda güçlü değilseniz, sıkıntılı bir takımsanız, maalesef oradan çıkamıyorsunuz. Bu konuda bu lig çok adaletli bir lig mi? Herkes çok delikanlı bir lig mi yapıyor? Balıkesirspor ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile tüm çabamıza rağmen bu sıkıntılı durumdan çıkamadık bir türlü" değerlendirmesinde bulundu.

Vural, kendisi hakkında yapılan "insani ilişkilerinde yumuşak olduğu için takımda disiplin sorunu oluşuyor" şeklindeki eleştirilere de şöyle cevap verdi:

"Türkiye liginde ben bir hoca görmek isterim ki düşmüş bir takımı sahaya çıkarsın da bu tarzda bir antrenman yapıp son maçını kazanmak adına uğraşlar versin. Görevimizi ihmal etmiyoruz ve son dakikaya kadar da bu takımın başında olacağız. Sertlik bir hikaye. Sert olsan ne olur? Türkiye liginde benden daha sert bir hoca yok. Yeri geldiğinde oyuncuma tokat bile atmış bir antrenörüm. Ama bu ’yumuşak’ lafı neye bakılarak söyleniyor bilmiyorum. İnsan ilişkilerinde hiçbir şey yokken rüzgar mı yapalım, surat mı asalım, kavga mı edelim? Bir antrenörün çarşıda gezip esnafla sohbet ettiğini görmedik. Bu bir yumuşaklıksa evet yumuşağım."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ