MENÜ

TBF'nin yeni başkanı Harun Erdenay!

Türkiye Basketbol Federasyonu'nda yapılan seçim sonrası, Harun Erdenay başkanlık görevine seçildi.

TBF'nin yeni başkanı Harun Erdenay!

FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’in 30 Mart’ta görevi bırakması sonrası seçime giden Türkiye Basketbol Federasyonu’nda yeni başkan belirlendi. Lutfi Arıboğan’la girdiği seçim yarışını kazanan Harun Erdenay 2016’daki genel kurula kadar 16 ay, TBF Başkanı olarak görev yapacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun Olağanüstü Genel Kurulu dün Ankara’da yapıldı ve yeni başkan Harun Erdenay oldu. Daha önce de bir kez seçim kaybeden Lutfi Arıboğan’la kıyasıya bir yarışa giren Erdenay, 177 delegenin 93’ünün oyunu alırken, Arıboğan 81 oyda kaldı. 3 oy ise geçersiz sayıldı. Erdenay 3 sandıkta üstünlük kurarken, 2 sandıkta ise eşitlik bozulmadı.

Fenerbahçe’nin sandığında fark

Kongre öncesi yaptığı açıklama ile Lutfi Arıboğan’ın adaylığına karşı olan Fenerbahçe delegelerin çoğunlukla oy kullandığı 5. ve son sandıkta en büyük fark oldu. Delegeler soyadlara göre sandıklara ayrılırken, Mahmut Uslu, İsfendiyar Zülfikari, Nihat Özbağı, Ömer Temelli ve Mithat Yenigün bu sandıkta oy verdi. 5. sandıktan Harun Erdenay’a 21, Lutfi Arıboğan’a ise 15 oy çıktı.

Yarsuvat karar değiştirdi

Fenerbahçe’nin aksine, diğer üç büyüklerden Galatasaray ve Beşiktaş’ın bütün oyları Lutfi Arıboğan’a gitti. Geçmiş dönemden Lutfi Arıboğan’a kırgın olan ve oyunu Harun Erdenay’dan yana kullanmak isteyen eski Başkan Duygun Yarsuvat, son anda karar değiştirdi. Başkan Adayı Lutfi Arıboğan’la yapılan toplantılar sonrası ikna olan Yarsuvat, diğer Galatasaraylı delegelerin de Arıboğan aleyhine ‘fire’ vermesini engelledi.

Beşiktaş son anda yetişti

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, delege olmasına rağmen uçağı kaçırdığı için Ankara’ya gelemedi. Diğer 5 Beşiktaşlı delege ise oy kullanma saatleri içerisinde Hilton Oteli’ne ulaşamadı. Bunun üzerine Divan Kurulu’na bir önerge verildi ve geç kalacak delegeler için 20 dakikalık ek süre istendi. Önerge oy birliği ile kabul edilirken son anda salona gelen Beşiktaşlı delegeler oylarını Lutfi Arıboğan’a verdi. Siyah-Beyazlı ekibin delege listesinde son seçimde Basketbol Federasyonu Adayı olan ve Lutfi Arıboğan tarafından da desteklenen Ali Doğan’ın olması, oyların bu yönde kullanılmasında etken oldu.

‘Herkese kapım açık’

Başkanlığı açıklanmasının ardından Harun Erdenay yaptığı konuşmada şunları söyledi: 16 ay boyunca basketbolu ileriye götürmek için var gücümle çalışacağım. Burada da herkesin desteğine ihtiyacım var. Herkese kapım açık. Herkesten de destek almak istiyorum. İnşallah el birliğiyle basketbolu daha da ileriye götüreceğiz. Sporculuk kariyerim boyunca her zaman lider bir oyuncuydum. Şimdi de basketbola bilgilerimi aktarmaya çalışacağım. Öncelikle, Olimpiyat Oyunları’na katılmak istiyoruz. Ayrıca Ümit Erkekler Dünya Şampiyonası’nda da altın madalyayı kovalayacağız. Ligin de programını yapmak lazım. Süper Lig projesini uygulayacağız. İsim sponsorunu da kısa süre içerisinde açıklayacağım.”

TBF Olağanüstü Genel Kurulu'nda alınan sonuçlar şu şekilde:


1. SANDIK
Harun Erdenay: 19
Lutfi Arıboğan: 16

2. SANDIK
Harun Erdenay: 19
Lutfi Arıboğan: 16

3. SANDIK
Harun Erdenay: 17
Lutfi Arıboğan: 17

4. SANDIK
Harun Erdenay: 17
Lutfi Arıboğan: 17

5. SANDIK
Harun Erdenay: 21
Lutfi Arıboğan: 15

TOPLAM: Harun Erdenay: 93 - Lutfi Arıboğan: 81

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ