MENÜ

Muslera: Adımı Galatasaray tarihine yazdırdım

Galatasaray'ın file bekçisi Fernando Muslera, "Adımı Galatasaray tarihine yazdırdım" dedi.

Muslera: Adımı Galatasaray tarihine yazdırdım

Florya'da basın mensuplarına açıklamalardan bulunan Fernando Muslera, artık kendini Türk gibi hissettiğini söylerken "Adımı Galatasaray tarihine yazdırdım" dedi.

"Sezona iyi başlayamadık fakat ardından büyük bir çıkış yakaladık, Hamza Hoca'nın gelişiyle birlikte oyunumuz daha da iyi hale geldi" diyen Muslera, "Son haftalarda takım yenilmez bir hale geldi, bunun nedeni ne?" sorusuna "Futbolda iyi ve kötü oynadığınız bazı dönemler oluyor. Sezon başında çok gol yiyen bir Galatasaray vardı. 7 maçtır gol yemiyoruz. Futbol enterasan bir oyun. İlk dönemde deyim yerindeyse evin balkonundan vuruyorlardı gol oluyordu. Bu gibi durumlarda mantalite açısından güçlü olmanız gerekiyor. Takımlar dönem dönem iyi bazen ise her şey aleyhinize olabiliyor" yanıtını verdi.

4. yıldızın kendisi için ne anlam ifade ettiği sorusunu ise Muslera şöyle yanıtladı: "Dördüncü yıldız benim için tamamen tarihe geçmeyi ifade ediyor. Galatasaray camiası için şampiyonluğun önemini biliyorduk. Galatasaray'ın ezeli rakibiyle bu yarışa girdik ve 4. yıldızı ilk biz taktık. Böyle bir anlamlı bir şampiyonluk yaşayıp adımı Galatasaray tarihine yazdırdığım için çok mutluyum"

Kendisi için bu sezonki unutulmaz anları da anlatan başarılı file bekçisi "Her zaman söylediğim bir şey var; her zaman Galatasaray'a, bu formaya en iyi şekilde hizmet etmek istiyorum. Tanrı'ya şükürler olsun ki hiç ara vermeden çalışıyorum. Mersin maçında yaptığım kurtarış benim ve takım için çok önemli ve anlamlıydı. Çünkü çok iyi oynayan bir takıma karşı galip geldik ve şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aştık. Takım için de çok önemliydi ve bunun için her yönüyle önemli bir maçtı. Karabük maçındaki o serbest vuruş da hatırladığım kurtarışlardan bir tanesiydi" diye konuştu.

"Türkiye'de bir günü nasıl geçiyor ve garibine giden şeyler nedir?" sorularına ise Muslera, "Türkiye'ye ve İstanbul'a iyi alıştım. İstanbul'da görmediğim bir yer kalmadı. Normal bir hayat yaşıyorum. Kız arkadaşımın bana sürprizler yapıyor. THY'de simülasyona götürdü. Artık Türk gibi yaşıyorum. Buraya alıştım. Lisana pek alışamadım, futbol dışında zamanımı evde geçiriyorum" yanıtlarını verdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ