MENÜ

İrlanda'nın oyu Ali bin el-Hüseyin'e!

İrlanda Futbol Federasyonu, 29 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenecek FIFA'da yeni başkanın seçileceği 65. FIFA Kongresi'nde Joseph Sepp Blatter'e oy vermeyeceklerini açıkladı.

İrlanda'nın oyu Ali bin el-Hüseyin'e!

İngiliz basınına konuşan İrlanda Futbol Federasyonu üst yöneticisi (CEO) John Delaney, cuma günü gerçekleştirilecek FIFA’nın başkanlık seçiminde Sepp Blatter’i desteklemeyeceklerini belirterek, "Döneminde her ne kadar iyi işler yaptığını iddia etse de, FIFA’nın marka imajı inanılmaz derecede azaldı. Ona oy vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Futbolun iyiye doğru gitmesi için Blatter’in görevinden ayrılması gerektiğini savunan Delaney, FIFA’nın diğer başkan adayı Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin’i destekleyeceklerini de belirtti.



İngiltere ve İskoçya'dan da Blatter'e veto!

İngiltere ve İskoçya Futbol Federasyonlarının da Luis Figo ve Michael van Praag’ın adaylıktan çekilmesinin ardından başkanlık seçimde Prens Hüseyin’e destek vermesi bekleniyor.

Blatter, Rusya ve Katar’ın Dünya Kupası’na ev sahipliği sürecinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla uluslararası basın tarafından olumsuz yönde eleştirilere maruz kalmıştı. Aralarında FIFA Başkan Yardımcısı Jeffrey Webb’in de olduğu iddia edilen 6 FIFA yetkilisi, 100 milyon doların üzerinde rüşvet aldığı iddiasıyla İsviçre Adalet Bakanlığı’nın kararıyla Zürih’te bugün gözaltına alınmıştı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ