MENÜ

Harun Erdenay mı, Lutfi Arıboğan mı?

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) seçimli olağanüstü genel kurulu bugün Ankara'da yapılacak.

Harun Erdenay mı, Lutfi Arıboğan mı?

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) seçimli olağanüstü genel kurulu bugün Ankara’da yapılacak. FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’in 23 yıllık görev süresinin ardından istifa ettiği TBF Başkanlığı için Harun Erdenay ve Lutfi Arıboğan yarışacak. Ankara Hilton Otel’de saat 11.00’de başlayacak genel kurulda, TBF’nin 187 delegesi oy kullanabilecek. Bu seçimde başkan seçilen aday sadece bir yıl görevde kalacak ve 2016’daki olağan genel kurula kadar Türk basketbolunu yönetecek.

Arıboğan kaybetmişti

Başkan adaylarından Lutfi Arıboğan, daha önce de Turgay Demirel’le seçim yarışına girmiş ancak kaybetmişti. Genel Kurul, oyları ile halen FIBA Başkanlığı görevini yürüten Turgay Demirel’i tekrar göreve getirmişti. Milli sporcu, takım menaceri, yönetici ve Başkan olarak yıllardır TBF’de görev yapan mevcut başkan Harun Erdenay ise ilk defa seçimlere katılıyor.

Demirel: İki adaya da başarılar

FIBA Başkanı Turgay Demirel, bugünkü seçimler öncesi yaptığı açıklamada, “Çoğunluğu kulüplerimizin temsilcisi olan Genel Kurul delegeleri Türk basketbolu için ve Türk basketbolunun geleceği için en doğru kararı vereceklerdir. Onlar benim bildiğim dönemlerde her zaman sağduyuyla hareket ettiler. Yine aynı şekilde davranacaklarını ve Türk basketbolunu ileri taşıyacak şekilde karar vereceklerini düşünüyorum. Buna inanmak ve güvenmek lazım. Basketbola yakışır bir genel kurul olmasını diliyorum ve her iki adaya da başarılar diliyorum” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ