MENÜ

Fikret Orman'ın yol haritası

Başkan Fikret Orman, yeni sezon itibariyle kulüpte köklü bir değişikliğe gitmeyi planlıyor. Yönetimden amatör şubelere kadar birçok alanda Beşiktaş'ı güncellemeyi planlayan Orman, başarı konusunda taraftarların özlemini çektiği bir Beşiktaş oluşturmak için kolları sıvayacak.

Fikret Orman'ın yol haritası

Bu sezon özellikle Süper Lig ve Avrupa’da beklemediği sonuçlar alan Siyah-Beyazlılar’da Başkan Fikret Orman, yeni dönem öncesinde kulüpteki etkisini daha da artırmayı hedefliyor. Beşiktaş’ta yeniliğe kulübün futbol şubesinden başlayacak olan Orman, mali giderleri sponsorluk anlaşmalarıyla dengelemeye çalışıp aynı zamanda da elinden çıkaracağı isimlerle bütçe yaratmayı ve transfer yapmayı hedefliyor. İşte Fikret Orman’ın 10 maddedeki yeni Beşiktaş projesi...

1- TEKNİK HEYET

Fikret Orman, teknik ekip konusunda tek yetkili olacak. Bu konuda sadece yönetici arkadaşları ile değil, yakın ilişkilerinin bulunduğu Chelsea’nin Portekizli menaceri Jose Mourinho ile de görüşüp fikir alacak. Sezon sonunda takımdan ayrılacak Bilic’in yerine yerli bir teknik direktör isteyen Başkan’ın, listesinde Şenol Güneş ön planda. Ancak Orman, yabancı çalıştırıcı seçeneğini de hâlâ açık tutuyor.

2- YÖNETİM

Orman, futbolda değişime gidiyor. Futbolun başına yönetici değil, profesyonel bir isim getirecek. Başkan, kulübe İngiliz modelini getirmeyi planlıyor. Teknik direktör, bu kişiye bağlı çalışacak. İlgili kişi de yönetim ile Ümraniye arasında köprü kuracak. Bu koltuk için ise listede; İbrahim Üzülmez, Ertuğrul Sağlam, Rıza Çalımbay ve Tayfur Havutçu isimleri konuşuluyor.

3- FUTBOLCULAR

Ayrılmak isteyene kolaylık gösterilecek. UEFA’dan yaptırım olduğu için, sadece 3-4 oyuncu transfer edilecek. Yeni isimler öyle sıradan olmayacak. Atiba ve Sivok ile sözleşme uzatılmayacak. Franco ve Milosevic ya gönderilecek, ya da kiraya verilecek. Opare’nin de satın alma opsiyonu kullanılmayacak. Ba, Sosa ve Gökhan dahil, uygun teklif gelen her oyuncu satılacak!

4- YENİ STAT

Arena’nın Ekim-Kasım tarihleri arasında açılması planlanıyor. Ancak en gerçekçi yaklaşım ise yeni sezonun ikinci yarısına tam kapasite ile hazır duruma getirilmesi... Yeni yuvadan kombine ve loca alanların kartları, stat açılınca geçerli olacak.. Bu süre boyunca Arena için loca ve kombine alanlar mağdur edilmeyecek. Bu taraftarlar için öncelikli ve indirimli bilet sistemi uygulanacak.

5- SEÇİM

2016 seçimleri öncesi güven tazeleme adına sonbaharda olağanüstü kongre olacak. Buradaki ince ayrıntı, normal seçime 6 aydan az süre olmaması... Aksi durumda yönetimden biri ya da Divan Başkanı seçime kadar başkanlık makamına oturacak. Seçimde 8-9 aylığına Orman’ın karşısına aday çıkmaz, çıksa da kaybeder görüşü var.

6- YENİ DÖNEM

Mayıs 2016 seçimlerinde son kez aday olacağını açıklayan Orman, yeni stadı açmış, takım da ligde şampiyon yaparak kongreye güçlü girmeyi hedefliyor. Bu yüzden, önümüzdeki sezon teknik ekip ve kadro tercihinde ince elenip sık dokunacak. Sıfır hata planı üstünde duruluyor.

7- ÇEBİ SÖYLENTİLERİ

Camiada, Orman’ın, İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi ile yollarını ayıracağı iddiaları var. Ancak Orman, “Birlikte yola çıktık, O benim ağabeyim. Yok öyle bir şey” diyor. Çebi’nin durumu şimdilik bilinmiyor ancak Orman’ın listesindeki birçok yöneticinin, yeni dönemde olmayacağı aşikar.

8- YATIRIMLAR

Başkan, Vodafone Arena’yla birlikte, kulübe; yeni bir kapalı spor salonu, Anadolu yakasında bir lokal ve Beşiktaş Üniversitesi’ni kazandırmak istiyor. Ek olarak Fulya’daki tesislerin yeniden düzenlenmesini planlayan Orman, bütün bu projeleri için kaynak arayışında bulunuyor.

9- BORÇLAR

Eski Başkan Yıldırım Demirören’in 100, eski yönetici Serdal Adalı’nin ise 11 milyon TL’lik alacakları konusunda kulübün verdiği vadeler doldu. Ancak bu iki isimle de borçlarla alakalı bir sıkıntı yaşanmadı. Diğer borçların ise yeni anlaşmalar ve krediler ile aşılması hedefleniyor.

10- AMATÖR BRANŞLAR

Futbol şubesinin yanındaki diğer bütün branşların, sponsorlara teslim edilmesi ön görülüyor. Başkan, ek olarak kulübe büyük mali külfet oluşturan; altyapı, basketbol ve voleybol başta olmak üzere birçok branşta küçülmeye gitmek istiyor.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ