MENÜ

Burak Yılmaz: Saygı göstermek zorundalar!

Galatasaray'ın yıldız golcüsü Burak Yılmaz, Florya'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Burak Yılmaz: Saygı göstermek zorundalar!

Galatasaray'ın golcü oyuncusu Burak Yılmaz, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şampiyonluk hikayesinden, 4. yıldıza kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulunan golcü oyuncu, taraftarı da sakin olmaya çağırdı.

"Sezon başında sıkıntılı başladık; ama birbirimize inandık, güvendik. Bunların hepsi yalan değil; yürektendi" diyen Burak, "Bunu da her oynadığımız maçta gösterdir ve sonunda da 4. yıldızı taktık, bu bize nasip oldu. Bunun için çok şeylerimizi verdik. Çok şey feda ettik, birçok arkadaşımız çok şeylerini feda etti. Bazı şeyler burada söylenmiyor ama çok acılar çekerek buralara geldik. Tabii karşılığını aldık" dedi.

Hamza Hamzaoğlu'nun takımın başına geçmesine de değinen Burak, "Hamza hocanın gelişi var. O da çok büyük etki etti takım üzerinde. Zaten her şey gözle görülüyor. Bütün camiamıza hayırlı olsun, bunun tadını çıkaralım ama düzgün bir şekilde Aslan gibi. Her şey seviyeli bir şekilde; çünkü geçen sene bizim bazı şeylerden canımız yanmıştı. Bizler burada farkımızı göstereceğiz, camia olarak, hem büyüklük olarak. Seviyeli bir şekilde sevinip, bunun tadını böyle çıkaralım" dedi.

İşte Burak Yılmaz'ın açıklamaları...

4. yıldızın anlamı senin için nedir?

"Bu çok güzel bir şey, bu bizim hayallerimizdeydi, bu bizim rüyalarımızdaydı. Bu acılar, bu fedakarlıklar bunun için yapıldı. Çok mutluyuz, Galatasaray tarihine küçük de olsa adımızın yazıldığını düşünüyoruz. Dördüncü yıldızı taktıktan sonra Allah izin verirse kupayı da kazanacağız. Benim 3. senem Türkiye Kupası'nı da alırsak 6. kupam olacak. O yüzden çok çok mutluyum. Çok gururluyum, kendimle gurur duyuyorum. Bu camiada olduğum için, bu formayı taşıdığım için. Vicdanen de çok rahatım çok gururluyum. O yüzden önce kendimi mahcup etmediğim, daha sonra da bana inananları mahçup etmediğim için çok mutluyum."

Hamza Hoca geldikten sonra sizi en çok değiştiren şey neydi?

"En belirgin özellik Türk olması. Çünkü türk bir hocayla duygularınız bakışlarınız neyip isteyip istemediğiniz bir bakışla birlikte belli oluyor. Hamza hoca'nın Türk olması, bizleri iyi tanıması, Türk futbolunu iyi bilmesi en belirgin özellikti. O özelliğini de birden ortaya çıkardı ve sonuç da ortada."

Sakatlıklar yaşadın, ama o dönemde de oynamak istedin? Bunla alakalı ne söyleyeceksin?

"Bunu benim söylemem pek hoş olmaz. Onu başkası cevaplar. Ama ben üstüme ne düşüyorsa, en ufak birn ışık varsa, bunu kullandım. Şampiyonlukta ta da bu taçlandı. Bunun için de mutluyum."

Deplasman maçlarında o takımın seyircisi sana karşı büyük tepkisi oldu? Bazen sinirlendin, duymamazlıktan geldin. Gerçekten numara mı yapıyorsun?

"Ben 4. yıldızı ilk takmış şampiyon takımın şampiyon oyuncusuyum. Öncelikle birazcık beni sevmeyebilirler ama saygı göstermek zorundalar. Benim de sevmediğimm insanlar oluyor ama saygıda kusur etmem. Beni sevmeyip beğenmeyebilirsiniz ama saygı duymak zorundasınız. Ben milli takımın da oyuncusuyum. Tabii ki de rakip takım taraftarlarının protestosu normal. ama her gittiğin yerde küfürün dozu kaçtığı için artık bunları duymuyorsun ama buradan söylüyorum. Ben 4. yıldızı takmış ilk takımın, şampiyon takımın şampiyon oyuncusuyum. Sevilmeyebilirim ama saygı gösterilmek zorundayım. Formsuzluklar gol kaçırmalar bundan önce de oldu. Ben yine kendimi iyi görüyorum. Bundan sonra da gol kaçıracağım. Sonra tekrar rayına girecek."

"Son maçta Hamza Hoca ile yaşamış olduğum bir şey vardı. Bu çok basit bir şey. Oyundan çıkan herkes zaman zaman böyle yapabilir. Ama bu olay yaşyandı diye bu şampiyonlukta benim varlığım ve emeğim bunun önüne geçemez. Bu yapılmış bir hataydı, çok üzerinde durmaya gerek yok. Yapıldı geçti gitti."

Şampiyon oldunuz biri Rize'de diğeri Bursa'da oynayacağınız son iki maçınız var. O maçlardan bir beklentiniz var mı?

"Benim öyle bir beklentim yok. Bizim öyle bir isteğimiz olsa, Bursa'nın da Rize'nin de bunu yapacağını düşünüyorum. İki camiada bizi alkışlayabilir. Bizim böyle bir isteğimiz beklentimiz yok. Ama yaparlarsa da güzel bir durum olur. Bursa ile de kupa finalimiz var. Çok değerli bir hocaları var. Sahalarında oynayacağız."

Haberin Devamı
YORUM YAZ