MENÜ

Aziz Yıldırım: Mahkemenin kararı olumsuz olursa...

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, gazetelerde "Şimdi değilse ne zaman?" başlıklı istifa talebine sert karşılık verdi ve "Beni vurduracaklarını söylüyorlar" dedi. Yıldırım ayrıca 7 ya da 8 Temmuz'daki mahkemeden olumsuz bir karar çıkması halinde başkanlıktan istifa edeceğini ve kulüp üyeliğini de bırakacağını belirtti.

Aziz Yıldırım: Mahkemenin kararı olumsuz olursa...

İşte Aziz Yıldırım'ın tüm açıklamaları:

Hepiniz hoş geldiniz... Buradaki düşüncelerimi, Fenerbahçe'yle ilgili geleceğimi konuşacaktım. Ancak bugün gazetelerdeki ilanları görünce konuşmamın tüm şekli değişti.

"Beni vurduracakalarını söylüyorlar"

"Rızanla bırak" diyorlar... Beni tehdit ediyorlar. Başkanlığı bırakmazsan beni vuracaklarını söylüyorlar. Tehditle kimseyi gönderemezsiniz. Burası Cumhuriyettir. Burada padişahlık olmaz. Demokrasi vardır. Gelir aday olursunuz, sizi seçerlerse yönetirsiniz. Her söylediğim cümlenin arkasındayım. Benim adım Aziz Yıldırım...

"Olumsuz karar çıkarsa bırakırım"

Fenerbahçelilere hiçbir şey vaat etmiyorum. Benim tek bir davam var. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün üzerine atılan lekenin temizlenmesi... Mahkememiz 7 ya da 8 Temmuz'da... Olumlu ya da olumsuz bir karar verecek.

Olumsuz karar çıkarsa zaten ben Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinden istifa ederim. Bu şekilde devam edemem.

"Bunlar iyi yöneteceklerse bugün bırakırım"

Ancak bunların iyi iş yapacağını bilsem bugün bırakırım. Ben geçen sene transfer yapardım. Kulübü 50 milyon euro borca sokardım. Ama kulübün geleceği olmazdı. 3 tane bacaksız zibidiye hesap vermem. Ben böyle tehditlerden korkmam. Bunlar beni tanımamışlar! Her şeyi yaparım, hiç korkmadan. Bunlar beni tehdit edemezler! Tehditler beni yıldırmaz, kamçılar. Kongreye gelirler, listelerini yaparlar. Projelerini sunarlar... Mahkeme kararının ertesi günü kongre kararı alacağım!

"Galatasraay da 13 sene olamadı"

Fenerbahçe futbolda hep ya 1., ya da 2. oluyor... Baksetbolda her sene Final Four'a çıkacak mıyız? diye soruluyor. Ben hapisteyken Voleybolda dünya şampiyonu olduk.

Futbol takımı şampiyon olmuş, olmamış. Galatasaray 13 sene şampiyon olmadı!

"Şerefsizler..."

Futbolculara protesto, saldırı yapıyorlar. Be şerefsizler! Bu takım Rize'de kurşunlandı. Bu isimsiz ilanları verenler mi futbolcuların arkasında durdu

"Aradım telefonu kapalı..."

Bu kulüpte değerli insanlar var, onlarla konuşuyorum, onlar başkan olabilir. Ama bu çapulcular başa gelemeyecek. Bu ilanı yazanı da sabah aradım. Uzun yıllar benim yanımda çalıştı. "Utanmadın mı?" dedim. Bir şey söyleyemedi. Hulusi'yi de aradım. Telefonu kapalı. Karşıma çıkamıyorlar. Korkuyorlar.

"Ben bıraksam Fenerbahçe 3 ay sonra kongreye gider"

"Sen aday olma, ortak aday gösterelim." diyorlar... Kim bu ortak adayınız ya açıklayın da görelim. Fenerbahçe'yi benden iyi bilen var mı? Diyelim yönetime geldiniz. Hangi bütçeyle geleceksiniz? Neler yapacaksınız? Bu ilanı verenler için söylüyorum. Bunlar yönetime gelirse Fenerbahçe 3 ay sonra kongreye gider.

30 milyon dolar cebimden para verdim. Fenerbahçeliler alıştı. Anelka, Ortega, Alex, Baliç.. 9 milyon Dolar verdik Baliç için Bursa'ya.

Birisi çıkıp da Aziz Yıldırım Fenerbahçe döneminde bir tane devletten ihale aldı diyebilir mi? Beni kimse sevmiyormuş. Sokaklara korumasız çıkıyorum, korkmadan geziyorum. Her gittiğim yerde sevgi gösteriyorlar. Kulübe ihanet edenlere sevgi göstermedim. Onları gönderdim Eğer Aziz Yıldırım giderse Fenerbahçe her 3 ayda bir kongre yapar. Aziz Yıldırım 9 milyon dolar cebinden transfer ödedi.

"İsmail Kartal'a kefilim"

"İsmail Kartal'a kefilim" dedim. Hala da kefilim. Hata mı? Ben yaptım. Şampiyon oslaydık da batsa mıydık? En büyük Aziz Yıldırım ama kulüp batak: Ben bunu yapamam.

"Adlarını yazamayan ödlekler"

Bu tarz ilanlar gelirse, adlarını yazamayan ödleklere karşıyım! Karşılarında olurum.

Benim muhalefetim çok sert olur. Tablo ortada, bu tabloyu bilenler kulübü yönetsin... Bu kulübün çiçekçiye borcu vardı. İnsanlar bunu unutuyor.

"Bursa kalecisine para göndermişler, cezası..."

3 Temmuz'da hapse girdik. Ne dediler, "Şike yaptılar." Bizi suçluyorlar da, 25-30 yıldır bu ülkede şike yapılıyor.Biz paralel yapının mahkemelerinde yargılandık. İnternette var. Yurdeşen Karahasan (Galatasaray eski futbol şube sorumlusu) Bursa kalecisine para göndermiş. Federasyon 2 hafta ceza vermiş sadece...

Sivas'a para götürdük İlhan bey'in elbise çantasında! Böyle bir kumpas var mı? Bütün gün sokaklarda 100 bin dolarla gezmişiz. Yahu insan evine götürse yastığın altına koyar, 2 dakikada bir uyanıp bakar "Para duruyor mu?" diye...

"Tribünde oturup evime gitmek istiyorum"

Mahkemenin bittiği güne kadar başkanlık yapacağım. Mahkeme lehimize sonuçlansa da aleyhimize sonuçlansa da bırakacağım. Tribünde oturmak yenilince eve gidip hayatıma devam etmek istiyorum. Şu anda öyle yapamıyorum, kimseyi suçlayamıyorum. Şu gazete ilanından dolay konuşmalarımı ve düşüncelerimi değiştirdim ben adayım. Mahkeme bitene kadar buradayım.





Haberin Devamı
YORUM YAZ