MENÜ

Norwich'e gitti paracıklar

Premier Lig'e çıkacak takımı belli edecek maçta Norwich, Middlesbrough'u ilk yarıda attığı gollerle 2-0 yendi. Kanaryalar böylece, Wembley'deki finalin sponsorluk ve tv gelirleri sayesinde 120 milyon Pound'un (483.804.000 TL) da sahibi oldu

Norwich'e gitti paracıklar

İngiltere’de dün nefesler tutuldu, Premier Lig’e çıkacak takımı belirleyecek Norwich-Middlesbrough takımları arasındaki Championship Play-Off Finali mücadelesine, Başkent Londra’daki Wembley Stadı ev sahipliği yaptı. Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf, Norwich oldu.

İki takımın da birer topu direkten dönerken, 12. dakikada Jerome soldan çizgiye indi, pas vereceği arkadaşı olmayınca şutunu kullandı ve rakip kaleciyi geçip, Sarı-Yeşiller’i 1-0 öne geçiren golü attı. Bu sezon ligde oynanan iki maçı da kazanan Middlesbrough, tam bu golün şokunu üzerinden atacakken, bu kez 3 dakika sonra Whittekar’ın pasında Redmond topla buluştu ve düzgün vuruşunda skoru 2-0 yapan golü filelere yolladı.

Chelsea’den fazla kazandılar!

Kırmızı-Beyazlılar, önce beraberlik ve sonra da galibiyet için bastırdı ama, geçen sezon küme düşen Norwich skoru koruyarak, yeniden Premier Lig’e çıkan takım oldu. Kanaryalar bununla da kalmadı, bu maçın sponsorluk ve televizyon gelirleri sayesinde yaklaşık 120 milyon Pound’u (483.804.000 TL) da kasasına koymayı başardı.

Bu sezonun şampiyonu Chelsea 96.9 milyon (392.348.100 TL), ikinci Manchester City 96.4 milyon Pound (390.323.600 TL) kasasına koyarken, Norwich tek bir maçla iki devden daha çok para kazanmış oldu.

Edip Adanır/Londra

Haberin Devamı
YORUM YAZ