MENÜ

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde 2 ön eleme oynayacak

Başakşehir beraberliğiyle Fenerbahçe'nin bu sezonu ikinci tamamlayacağı kesinleşti. Şampiyonlar Ligi'da grup kuralarına katılabilmek için 2 eleme turunu geçmesi gereken Kanarya'nın ilk rakibi 7 Ağustos'ta belli olacak.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde 2 ön eleme oynayacak

Süper Lig’de 33. hafta mücadelesinde dün akşam Başakşehir’le berabere kalan Sarı-Lacivertliler, bitime 1 maç kala sezonu şampiyon Galatasaray’ın ardından ikinci sırada bitirmeyi garantiledi. Bu sonuçla beraber Fenerbahçe, Avrupa’nın kulüpler bazındaki bir numaralı turnuvası olan Şampiyonlar Ligi’ne gelecek sezon üçüncü turdan katılmaya hak kazandı. Kupa 1’deki rakibi 17 Temmuz’da yapılacak kura töreninin ardından belli olacak Kanarya, ilk maçına 30 Temmuz’da, rövanş karşılaşmasına ise 6 Ağustos’ta çıkacak.

Gruplara kalırsa dördüncü torba

Fenerbahçe’nin, 3. turu geçmesi halinde Devler Ligi Play-Off turundaki rakibi 7 Ağustos’ta belirlenecek. Kanarya, bu aşamadaki eşleşeceği rakibiyle ilk mücadelesini 20 Ağustos’ta, rövanşı da 27 Ağustos’ta oynayacak. Sarı-Lacivertliler, bu aşamadan da başarıyla ayrılması halinde Şampiyonlar Ligi grup aşamasına katılmaya hak kazanacak. Fener, 2 aşamayı geçebilirse 28 Ağustos’ta Monaco’da yapılacak kura çekimine dördüncü torbadan girecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ