MENÜ

1461 Trabzon 6-4 İnegölspor

Göztepe ve Yeni Malatya'nın ardından PTT 1. Lig'e yükselen 3. takım 1461 Trabzon oldu. İnegölspor'u normal süresi 2-2 biten maçta penaltılarla deviren Bordo-Mavililer, bir sezon aradan sonra geri döndü, Trabzon'u gururlandırdı

1461 Trabzon 6-4 İnegölspor

2. Lig’den PTT 1. Lig’e çıkacak son takım dün Alanya’da oynanan final sonucunda belli oldu. Kırmızı Grup’u 58 puanla dördüncü sırada bitirip, çeyrek finalde Hatayspor, yarı finalde de Bandırmaspor’u eleyen İnegölspor ile Beyaz Grubu 59 puanla dördüncü bitirip çeyrek finalde Ümraniye, yarı finalde de Pendikspor’u geçen 1461 Trabzon’un kapışmasında Bordo-Mavililer güldü.

Müthiş ikinci yarı

İkinci yarısı müthiş bir mücadeleye sahne olan maçın ilk devresi final gibi değildi. Sağ bek savaş, stoperler Aytaç ve Oğulcan sol bekte ise Okan’la kemik bir geri dörtlüye sahip olan 1461’de ön liberodaki takımın abisi Emrullah ve yanındaki Yüksel; İnegöl’ün Okan, Ersel ve Ömürcan’dan oluşan genç hücum hattına göz açtırmadı.

Buna bir de Bursa temsilcisinin iki zorunlu değişikliği eklenince ibre Bordo-Mavililer’e döndü. Nitekim
soyunma odasından daha etkili çıkan 1461, 49’da sezonun dikkat çeken sağ kanadı Hamza’nın ayağından golü buldu. 55’te kornerden gelen topa Okan kafasını uzattı, skor eşitlendi.

Penaltıları istediler!

69’da Okan, sağdan bindiren Hamza’yı çok iyi gördü, başarılı oyuncu takımını bir kez daha öne geçirdi. Rakibine oranla daha plansız gözüken İnegöl, 78’de Mahmut’un enfes vuruşla yeniden dengeyi sağladı. Kalan bölümde iki ekip de kontolü bırakmadı ve uzatmalara geçildi. Penaltıları kabullenmişcesine geçen ekstra dakikaların sonunda top beyaz noktaya dikildi. Rakibine 4-2’lik üstünlük kuran 1461 Trabzon sevindi.

90+ Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ