MENÜ

Hayatını kaybeden taraftar toprağa verildi

Galatasaray - Beşiktaş derbisini izlemek için 4 kişiyle gittiği İstanbul'da içinde bulundukları otomobile bir tankerin çarpması sonucu ölen 26 yaşındaki Uğur Çoban, memleketi İzmir'in Bergama ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Hayatını kaybeden taraftar toprağa verildi

Kaza, dün saat 06.00 sıralarında meydana geldi.

İzmir’den Galatasaray- Beşiktaş maçını izlemeye gelen Uğur Çoban, Erkan Dündar, Fatih Genç , Sezgin Ateş, Ümit Çoban’ın içinde olduğu 35 F 3441 plakalı otomobile, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde Aziz Öztürk yönetimindeki 34 VEG 43 plakalı tanker arkadan çarptı.

Çarpmanın etkisiyle araç içinde 2 kişi sıkıştı, 3 kişi de kendi imkânlarıyla dışarı çıktı. Hurda yığınına dönen araç içinde sıkışan 2 kişiyi sevk edilen itfaiye ekipleri yoğun çalışma sonucu dışarı çıkardı. Araçta sıkışanlardan Uğur Çoban, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesine rağmen kurtarılamadı. İstanbul’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan Fatih Genç’in dışındaki diğer 3’ü ise taburcu edildi.

Koyu Galatasaray taraftarı olan ve Bergama Belediyespor taraftar grubu ’Çılgınlar’ın üyesi olan Uğur Çoban’ın kazanın ardından Bergama Devlet Hastanesi’ne gönderilen cenazesi bugün yakınları tarafından alınıp, son kez Gaziosmanpaşa Mahallesi, Semiha Sokak’taki evine getirildi.

Cenaze evin önüne geldiğinde anne Ayten ve baba Mehmet Çoban gözyaşlarına boğuldu. Burada helallik alınmasının ardından Çoban’ın cenazesi öğlen Gaziosmanpaşa Camisi’ne götürüldü. Buradaki cenaze törenine CHP’li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, MHP Bergama İlçe Başkanı Sercan Akman, Bergama Spor Kulübü Başkanı Hakkı Özlü, Çoban’ın babası Mehmet Çoban, kazayı yaralı olarak atlatan sanayide kaportacılık yapan amcası Ümit Çoban, eniştesi Erkan Dündar ve arkadaşı Sezgin Ateş ve yakınlarının da aralarınada bulunduğu yaklaşık 1500 kişi katıldı. Galatasaray Spor Kulübü ve taraftar grupları da enazeye çelenk gönderdi. Cenazede güçlükle ayakta durabilen baba Mehmet Çoban taziyeleri kabul etti.
Kılınan namaz ardından Çoban’ın bir süre omuzlarda taşınan cenazesi, ilçe mezarlığına götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi.

"Hiçbirimizde alkol yoktu"
Yaralı kurtulan eniştesi Erkan Dündar, kaza sırasında otomobili kendisinin kullandığını belirterek, "Bazı gazetelerde alkollü olduğumuza dair haberler çıkmış. Ancak, hiçbirimizde alkol yoktu. Otomobilde bira kasası olduğu doğru. Ancak, bu biralar bir firmada dağıtım işinde çalışan kayınbiraderim Uğur’un bir müşterisinden iade olarak aldığı, otomobilde kalan biralardı" dedi.

Direksiyon başında uyuklayarak kazaya neden olduğunu ileri sürülen tanker şoförü Aziz Öztürk ise, tutuklandı.

AA





Haberin Devamı
YORUM YAZ