MENÜ

Avrupa'ya erken veda!

Trabzonspor'da başkan Hacıosmanoğlu'ndan sonra Ersun Yanal da gelecek sezonki stratejisini açıkladı... Bordo-Mavililer'in hocası da başkan gibi, “Önemli olan şampiyonluk. Birinci hedef bu olmalı” dedi ve Avrupa Ligi'ne şimdiden havlu attı.

Avrupa'ya erken veda!

Trabzonspor’da bir yandan sezonu Avrupa biletiyle bitirme çabası sürerken, diğer taraftan da gelecek planları yapılıyor. Ancak o gelecek planlarında Avrupa Ligi’nin yeri pek de ilk sıralarda görünmüyor. Geçtiğimiz günlerde Bordo-Mavililer’in başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu bir açıklama yapmış ve “Avrupa Ligi’ne çok erken başlıyoruz ve bu alan gerçekten de enerjimize darbe vurabiliyor. O nedenle ağırlığımızı Süper Lig’e vereceğiz” ifadelerini kullanmıştı. Karadeniz ekibinin hocası Ersun Yanal da Balıkesir karşılaşmasından sonraki sözleriyle şaşırttı.

‘Net olmak gerekir’

Başkan Hacıosmanoğlu’nun gelecek sezon da çalışmaya devam edeceği Ersun Yanal, “Doğru kadroyla doğru hedeflere ilerleyecek bir planlama yapılmalı. Bu sezon bunu başaramadık. Hedeflerimizi netleştirmemiz gerek. Özellikle uzun süredir yakalanamayan şampiyonluk birinci hedef olmalı. Ama bu demek değildir ki diğer maçlar önemsenmemeli” diyerek adeta kafa olarak Avrupa Ligi’ne başlamadan veda etti.

16 Temmuz’da açabilir

Yanal’ın bu sözleri sosyal medyada tepki çekip, “Yanal acaba oyuncularını Avrupa Ligi maçlarına nasıl motive edecek?” şeklinde yorumlar öne çıktı. Bu arada hatırlatalım; Avrupa Ligi’nde Trabzonspor eğer geçtiğimiz sezonki gibi bir dereceyle mücadele ederse 16 Temmuz’da ilk maçına çıkması gerekecek. Yani sezonu en erken açan, en az tatil yapan takımlardan biri olacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ