MENÜ

Rıdvan Dilmen: Galatasaray şampiyo...

NTVSPOR'un usta yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray-Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen: Galatasaray şampiyo...

Galatasaray-Beşiktaş derbisinde 11'ler belli olunca Rıdvan Dilmen'den eleştiri geldi. NTVSPOR'da %100 Futbol'da 11'leri analiz eden Dilmen, Hamza Hamzaoğlu ve Slaven Bilic'in kendisine göre doğru olmadığını savundu. İşte Rıdvan Dilmen'in o açıklamaları...

Öncelikle vefat eden Galatasaray taraftarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Hayatta devam ediyor, üzülüyoruz tabii ki. Çon enteresan kadrolar geldi. Psikolojik faktörlerden bahsederken takımların sağlıklı durumlarına bakmak lazım. Beşiktaş adına prestij maçı olsa da ikincilik için önemli görünen bir maç. Galatasaray ise aç. Kadrolar bunları yansıtıyor. Ancak görülüyor ki, iki takımın orta sahalarına bakınca Beşiktaş'a da Galatasaray'a da 1 puan yetiyor gibi!

Açıkçası Melo, Selçuk, Hamit'in birlikte oynaması şu demek; tok bir orta saha, sağlam bir orta saha demek. Melo, Selçuk, Hamit kazanmak zorunda olduğun maçta oynar mı? Bir diğer taraftan prestij maçı, ikincilik maçı belki Oğuzhan iş yapmaz mı deyip, Necip'i kullanan bir teknik adam. Beşiktaş'ın kaybedecek neyi var? Kazanacak prestiji. Bir taraftan 3 puanı cebine koyup, Fenerbahçe'yi daha çok strese sokacağına daha tok orta sahayla mücadele eden bir Hamza hoca var.

'Sakatlık riski var'

Galatasaray'da 7 gün önce iki tane oyuncu adale sakatlığı yaşadı; Selçuk ve Hamit. Mutlaka testten geçmiş ama soru işareti var mı? Her an eksik kalabilirsiniz. Galatasaray'ın savunması Chedjou dışında eksiği yok.

Diğer taraftan hepimizin methiyeler düzdüğü Beşiktaş'a ne oldu? Futbolda sakatlık var, ceza var. Ama Beşiktaş'a bakalım. Tolga eyvallah sakat. Motta sakat eyvallah. Kim var bugün? Opare. İdeal mi değil. Atınç? İdeal mi değil? Necip? Değil. Kerim? O da değil. Bakın 5 adam saydım. Sakatlık, formsuzluk, küskünlük. Gökhan dizim şişti! Olcay kesik. Gelelim Beşiktaş'ın kulübesine. Oğuzhan skor yapar, Cenk yapar, Pektemek yapar, Olcay yapar.

'3 ön libero ile oynamam'

Galatasaray'a baktığımızda... Benim için şampiyonluk yarışında 50 bin kişi ile oynayacakken, 3 tane ön libero ile oynamam. 'Aman ben risk almayayım' demem. Şut takımı yapmış, Melo, Selçuk ve Hamit'le.

Bence maçı kulübeler belirleyecek. Kenardan hangi üçlü girecek, maçı onlar belirleyecek. Bana göre iki takımın da çıkaracağı 11'ler bunlar değil. Beşiktaş'ta Demba Ba oynamadığı zaman eyvah diyebilirsiniz, Tolga oynamadığı zaman tecrübe diyebilirsiniz. Veli oynamadığı zaman çok üzülmezsiniz. Ama ondan sonra bireysel performansların düştüğünü gördük.

Her ikisine de saygı duyuyorum ama ben Hamza hoca olsam, Slaven Bilic olsam bu 11'lerle çıkmam.

"Sivok'un Umut'a yüklemesi net kırmızı kart, penaltı"

Galatasaray'ın Beşiktaş'ı 2-0 yendiği maçın ardından değerlendirmede bulunan Rıdvan Dilmen, "Galatasaray 1-0'ın avantajıyla geriye yaslanmaya başladı. Galatasaray bu maçtan önce 5 maçta gol yemedim, kalemde ahtapot gibi kalecim var, gol yememek için bekleyeceğim demiştir. 6 maçtır gol yemiyor bu büyük bir başarı galatasaray için. Galatasaray şampiyo... N'yi bırakalım şimdilik. Yarın akşam belkid e buarda Galatasaray'ın şampiyonluğunu değerlendiriyor olabiliriz. Sivok'un Umut'a yüklemesi net kırmızı kart, penaltı. Galatasaray'ın atanı var, tutanı var, mücadele var. Şampiyon ancak böyle olursun. Atılması gereken oyuncu var mıydı? Vardı ama her hafta aynı şeyi söylemek istemiyorum. Hamza hoca dua etsin Galatasaray şampiyon olacak. Hamza hoca geçen hafta Emre'yi o hareketinden dolayı kesti. Yarın F.Bahçe kazanırsa haftaya Burak'ı Rize'ye götürmeyecek mi?" dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ