MENÜ

Genel Kuruldan üzücü haber: Hayatını kaybetti

Beşiktaş İdari ve Mali Kongresi'nde kalp krizi geçiren üye Erdal Coşkun Yağcı, hayatını kaybetti.

Genel Kuruldan üzücü haber: Hayatını kaybetti



Beşiktaş İdari ve Mali Kongresi'nde kalp krizi geçiren üye Erdal Coşkun Yağcı, hayatını kaybetti.

***

Bir üyenin konuşması sırasında, "Kimsenin özel hayatı bizi ilgilendirmez ancak takımımız yenildikten sonra magazin basınında başkanımızın çıkan görüntüleri hoş değildi." sözleri tepkiyle karşılandı.

Üyeyi kürsüden aşağıya davet eden diğer üyeler, kürsüye yürüdü, Divan Kurulu başıkanı ise "Beni güvenlik çağrımaya mecbur etmeyin" dedi.

BJK TV yaşananların ardından yayını keserken, Beşiktaş marşları çalan videolar yayınlamaya başladı.

Gelen tepkiler üzerine kanal yeniden kongreden canlı yayın yapmaya başladı.


***

Ahmet Nur Çebi'nin açıklamaları:

Bizim geldiğimiz dönemde borç 430 milyon lira mı, 580 lira mı diye tartışmalar oldu. 430 milyon liranın üstüne eklenmesi gereken avanslar, icraatlardan dolayı karşı karşıya kalınan davalardaki meblağların eklenmesiyle birlikte, denetleme kurulunun kabul ettiği gibi 583 milyon borç tespit edilmiştir. 583 milyon lirayı kucağımızda bulduk. 323 milyon liranın dağılımı, 108 milyon dolar, 22 milyon avro ve 76 liradır.

Bunları topladığınızda 323 milyon lira olur. Beşiktaş'ın borcu bizim namusumuzdur. Geldiğimiz gün kapatabilecek miydik, kapatamayacaktık. Borcu sürdürülebilir hale getirmemiz gerekecekti. Önce sürdürülebilir hale getirdik. Ödenebilir hale getirmek adına proje geliştirdik. Ödenebilir hale getirmek için bir sportif başarı ve ikincisi sporculardan gelir sağlamalısınız. Bir de yönetim kurulu olarak bize nasip olan, hepinizin keyifle maç izleyeceği stat olacak. Borçlanacağız ama doğru borçlanacağız diye karar verdik.

Bizim faaliyet dönemimizde 97 milyon lira gelen borç var. Verdiğimiz karara güvenin, doğru yaptık. Beşiktaş'ı 250 milyon değil, 157 milyon lira borçlandırarak stat yapıyoruz. Belki 100 milyon lira daha borçlanacağız. Bize gelen borcu kapatabilmenin tek çaresi budur. Stat bittiğinde yönetim kurulu olarak mali yapıyı bizden sonrakilere sağlıklı bırakacağız
.

Denetim Kurulu raporlarını Denetim Kurulu Üyesi Oğuz Kemal Bulut, Kongre Üyeleriyle paylaştı ve Beşiktaş'ın 31 Aralık 2014 tarihinde birleştirilmiş borç yükümlülüğünün 881.558.994 TL olduğunu açıkladı.


İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongreye katılımın oldukça fazla olduğu gözlenirken, kongrenin Divan başkanlığına Uluç Gürkan seçildi.

Toplantı, kongre Divan başkanlığı seçimi için üyelerin salona geç girmesi ve önergenin de geç verilmesi sebebiyle 1 saatlik bir gecikme ile başlayınca salonda protestoların yaşanmasına neden oldu.

Uluç Gürkan'ın Divan Başkanı seçilmesinden sonra başlayan kongrede başkan Fikret Orman üyelere kısa bir hoşgeldiniz konuşması yaptı. Daha sonra Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil, kulübün idari faaliyetleri ile ilgili son bir yılını anlatan konuşma yaptı.

Bu arada Ürkmezgil'in konuşması esnasında bayan voleybol takımının küme düşmesini söylemesi, üyelerin alkışlı protestosuna neden oldu.

ALİ DANAŞ - İSTANBUL / DHA




Haberin Devamı
YORUM YAZ