MENÜ

Galatasaray 2-0 Beşiktaş

Süper Lig'in 33. haftasındaki dev derbide lider Galatasaray, evinde Beşiktaş'ı ağırladı. Sarı-Kırmızılılar, Kara Kartal'ı Yasin ve Sneijder'in golleriyle 2-0 yendi ve beklemeye çekildi. Cim Bom, takipçisi Fenerbahçe'nin, Başakşehir deplasmanında puan bırakması durumunda bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek. Aksi halde şampiyon son hafta maçları sonrası belli olacak.

Galatasaray 2-0 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasındaki dev kapışmada Galatasaray, sahasında Beşiktaş'ı misafir etti.

Şampiyonluk yarışı açısından oldukça kritik bir öneme sahip olan derbide Sarı-Kırmızılılar, Kara Kartal karşısında hata yapmadı ve 2-0'lık skorla 3 puanı hanesine yazdırdı. Türk Telekom Arena'nın ev sahipliğinde oynanan karşılaşmada Cim Bom'a zaferi getiren golleri Yasin ile Sneijder ağlara yolladı.

Bu sonuçla takipçisi Fenerbahçe'nin 6 puan önüne geçen Galatasaray, Sarı-Lacivertli rakibinin Pazartesi akşamı oynayacağı maçı beklemeye başladı. Eğer Kanarya, Başakşehir deplasmanında puan kaybı yaşarsa Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek. Aksi halde mutlu sona ulaşan taraf son hafta maçlarıyla belirlenecek.

Yasin perdeyi açtı

Mücadelenin 7. dakikasında Cim Bom gole yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahasında topla buluşan Burak Yılmaz şutunu çekti, fakat savunmada Sivok meşin yuvarlağa ayak koydu. Galatasaray, maçın 11. dakikasında öne geçmeyi başardı. Orta sahada topu kapan Yasin Öztekin, Siyah-Beyazlı üç futbolcuyu çalımladı, şutunu çekti ama top kaleci Günay'dan geri döndü. Meşin yuvarlağı iyi takip eden Sarı-Kırmızılı futbolcu, bu defa fileleri havalandırdı ve takımına üstünlüğü getirdi: 1-0.

Top direkte patladı!

Bu kez Kara Kartal gole yaklaştı. Dakika 20'de sağ çaprazda kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Jose Sosa, içeri ortaladı. Arjantinli futbolcunun gönderdiği topa iyi yükselen Demba Ba kafa vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak direkten döndü. Ardından ceza alanında oluşan karambolde sonuç çıkmazken, yan hakem Necip Uysal için ofsayt bayrağını kaldırdı.

Yasin bu kez fırsat tepti

Maçın 32. dakikasında Aslan, farkı ikiye çıkarma fırsatını değerlendiremedi. Alex Telles'in sol taraftan ortasında arka direkte topla buluşan Yasin tek vuruşla şansını denedi ama meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

Ba cezalı duruma düştü

Maçın ilk sarı kartı 33'te çıktı. Demba Ba, hakem düdüğü çaldıktan sonra topa vurduğu için sarı kart gördü. Böylece cezalı duruma düşen Senegalli golcü, gelecek hafta Gençlerbirliği mücadelesinde sahadaki yerini alamayacak.

Sosa baraja takıldı

Karşılaşmanın 36. dakikasında Siyah-Beyazlılar kaleyi karşıdan gören bir pozisyonda serbest vuruş kazandı. Son haftalarda aynı bölgelerden attığı gollerle dikkat çeken Sosa vuruşunu yaptı ama barajı aşamadı.

Selçuk'un vuruşu...

Dakika 39'da bu defa Galatasaray tehlikeli yeden frikik kazandı. Topun başına geçen Selçuk İnan'ın vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti. Kritik müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümü, Sarı-Kırmızılı ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

Bilic'ten sürpriz hamle

Dev kapışmada ikinci yarı başladı. Beşiktaş'ın hocası Bilic'ten sürpriz bir hamle geldi. Çıkan oyucu Serdar Kurtuluş olurken, oyuna dahil edilen isim Oğuzhan Özyakup oldu.

Beşiktaş gole yaklaştı


Maçın 49. dakikasında Siyah-Beyazlı ekip gole yaklaştı. Sağ kanattan Oğuzhan'ın ortasında topa müdahalede bulunan Ba, ikinci hamleyi yapamadı ve savunma araya girdi.

Olcan da cezalı

Galatasaray'da yedekler arasında yer alan Olcan Adın, 50'de itiraz sonucu sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Milli futbolcu, gelecek hafta oynanacak Çaykur Rizespor maçında forma giyemeyecek.

Tolgay vurdu, Muslera hata yapmadı

Siyah-Beyazlılar, 53. dakikada mutlak bir gol fırsatını harcadı. Aut çizgisinde Melo'nun kontrolündeki top Ba müdahale etti. Meşin yuvarlağa koşu yapan Tolgay Arslan'ın yerden sert vuruşunda kaleci Muslera hata yapmadı.

Uruguaylı devleşti!

Akın akın Galatasaray kalesine yüklenen Beşiktaş'ı Muslera durdurdu. Dakika 58'de sağ kanatta topla buluşan Kerim Frei rakip kaleye doğru sokulduktan sonra pasını Demba Ba'ya çıkardı. Senegalli forvet, önünde savunma olmasına rağmen şutunu kaleye gönderdi, kaleci Muslera topu çıkardı. Seken topa bir kez daha vuran Ba, yine Uruguaylı eldivene takıldı.

Melo'ya kart!

Sarı-Kırmızılı takımda Brezilyalı futbolcu Felipe Melo, 59. dakikada hakemin bir kararı sonrası topu yere vurduğu için sarı kart gördü.

Burak çıktı, Umut oyunda

Mücadelenin 65. dakikasında Hamza Hamzaoğlu oyuna ilk hamlesini yaptı. Forvet hattında Burak Yılmaz oyundan alınırken, Umut Bulut dahil oldu. Oyundan çıkarken Burak'ın, hocası Hamzaoğlu'nun elini sıkmayarak tavır yaptığı ekranlara yansıdı.

Penaltı itirazları...

Dev derbinin 76. dakikasında gelişen Sarı-Kırmızılı takımın atağında ceza sahasına açılan ortada Umut topa yükseldi, savunmanın müdahalesiyle yerde kaldı. Galatasaraylılar penaltı itirazında bulunurken, hakem Hüseyin Göçek oyunu devam ettirdi.

Sinirler gerildi!

Dakika 78'de orta sahadaki ikili mücadelede Yasin, Sosa'ya faul yaptı. Arjantinli yıldız da Sarı-Kırmızılı oyuncuya tepki gösterdi ve ortalık karıştı. Hakem ve diğer futbolcular araya girip durumu sakinleştirdi. Hakem Hüseyin Göçek, Yasin ve Sosa'ya sarı kart gösterdi.

Wesley sahnede...

Dakika 80'de Cim Bom farkı ikiye yükseltti. Hamit Altıntop'un vuruşunda top savunmadan geri geldi. Selçuk İnan önüne gelen meşin yuvarlağı Wesley Sneijder'e bırakırken, Hollandalı sol ayağıyla ceza sahasının hemen dışından şahane bir vuruşla golü kaydetti: 2-0. Böylece yıldız futbolcu, Sarı-Kırmızılı formayla Beşiktaş'a karşı ilk golünü kaydetmiş oldu.

Üst üste 6. zafer


Şampiyonluk yürüyüşünü sürdüren Galatasaray, kritik bir engeli daha aşmayı başardı. Üst üste altıncı galibiyetini elde eden Hamza Hamzaoğlu'nun takımı, bu mücadelelerin hiçbirinde gol yemeyerek önemli bir başarıya imzasını attı. Bitime 1 hafta kala puanını 76'ya yükselten Sarı-Kırmızılı ekip, son maçında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak.

SÜPER LİG PUAN DURUMU

Haberin Devamı
YORUM YAZ