MENÜ

"Başarısızlığın ne olduğunu çok iyi bilen birisiyim"

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Medicana Sivasspor'u 2-1 yendikleri maça ilişkin, 3 puan almanın düşmüş olsalar bile önemli olduğunu söyledi.

"Başarısızlığın ne olduğunu çok iyi bilen birisiyim"

Vural, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, galip gelerek kulübün kasasına maddi kaynak sağlamış olduklarını belirtti. Kalan bir maçı da kazanarak ligi 31 puanla tamamlamak istediklerini anlatan Vural, "31 puanla düşersek biz de birilerine bir şeyler anlatalım. Bu ligin düşme barajı 32 oldu bu sene. Belki tarihinde ilk defa olan bir şey" dedi.

"Bu maç programını kim yaptıysa Allah’a havale ediyorum"

Türkiye Futbol Federasyonu’nun maç programını ve sıcak havada gündüz maçı oynatılmasını eleştiren Vural, şöyle devam etti:

"Aldığımız galibiyete sevinemiyoruz. Murat Akça’nın da çapraz bağı koptu. Bu maç programı belli olduktan sonra 30 kere rica ettik. Allah aşkına mayıs ayında burası böyle olur, 30 derece... Sahayı suluyorsun 2 dakika sonra kuruyor. Müracaat ediyoruz, diyorlar ki ’yayıncı kuruluş.’ Arıyoruz, ’bizle alakası yok.’ Şansal Büyüka kendi ağzıyla söyledi. Bu maç programını kim yaptıysa Allah’a havale ediyorum. Yazık günah değil mi bu çocuğa. Pırıl pırıl çocuğun çapraz bağı kopuyor."

"Hala 30 yıl önce ne konuşuyorsam aynı şeyi konuşuyorum"

"Çok adaletsiz ve gücün ön planda olduğu, zayıfın yok olduğu bir lig" yaşadıklarını savunan Yılmaz Vural, şöyle konuştu:

"Ben 30. seneye giriyorum. Hala 30 yıl önce ne konuşuyorsam aynı şeyi konuşuyorum. Statlar değişiyor, kafalar değişmiyor. Şekiller değişiyor, topun şekli değişiyor, forma rengi değişiyor, kafa aynı, mantalite değişmiyor."

"Herkesi yenecek kadar pozisyon buluyoruz"

Önlerinde sadece Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçı kaldığını, yine aynı ciddiyetle antrenmanlarını yapacaklarını ifade eden Yılmaz, birçok oyuncusunun sakat olmasından yakındı.

Son maçlarına elinde kalan 18 futbolcuyla çıkacağını kaydeden Vural, "Çıkıp aslan gibi elinden geleni yapıyorlar. Bu takımla benim 12. maçım oldu. Akhisar Belediyespor ve Bursaspor maçı dışında herkesi yenecek kadar oynadık. Herkesi yenecek kadar pozisyon buluyoruz" sözlerine yer verdi.

"İnşallah 1. Lig’de misafir kalırız"

Taraftara teşekkür ettiğini ve medenice kendilerine sitemde bulunduklarının altını çizen Vural, şöyle devam etti:

"Yöneticilerden teknik kadroya, oyunculardan çalışanlara, taraftardan yerel medyaya kadar herkesin ellerini başına koyup düşünmesi gerekiyor. Futbol bitmiyor. PTT 1. Lig de iyi bir lig. Tekrar Süper Lig’e çıkacağına inanıyorum. İnşallah 1. Lig’de misafir kalırız ve tekrar çıkarız. Süper Lig’in kalıcı takımı oluruz. İmkanları, kurumlaşması ve yönetme anlayışı itibarıyla hakikaten bu takım ligde kalmalıydı."

Teknik adam olarak kendisine "kalacak mısın, gidecek misin?" diye sorulduğunu, kendisinin de "bu takım çıkmaya aday bir takım olacaksa, imkanlarını zorlayacaksa ben burada olmaktan gurur duyarım" dediğini kaydeden Yılmaz Vural, şu ifadeleri kullandı:

"Bir kentin bize olan güvenine maalesef teknik adam olarak elimden ne geliyorsa yapmaya çalıştım ama yeterli olmadı. Bu yüzden çok üzüntülüyüm. Kendi içimdeki dünyada çok sıkıntılar yaşıyorum. Başarısızlığın ne olduğunu çok iyi bilen birisiyim."

Medicana Sivasspor cephesi

Medicana Sivasspor Teknik Sorumlusu Orhan Kaynak da Kardemir Karabükspor’u tebrik ederek, şöyle konuştu:

"Oyuna baktığınızda ilk 20 dakikada 4 pozisyonumuz var. Maçta Kardemir Karabükspor’un da pozisyonları vardı. Daha çok pozisyona giren takımdık. Oyun olarak çok beklentimiz yoktu. Çok sıcak havada oyuncuların çok iyi oynamasını beklemiyorduk. Ama top ayağında olan takımın iyi şeyler yapmaya çalıştığı bir maçtı. İki takımı da kutluyoruz. Oyuncu arkadaşlar elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ