MENÜ

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na Doğru

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından "Herkes için spor" temasıyla bu yıl 27'incisi düzenlenecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın aday seçmeleri İstanbul'da başladı.

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na Doğru

TYF Tozkoparan Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen ve iki gün sürecek seçmelerde, İstanbul ve çevre illerinden gelen her yaş kategorisinden kadın ve erkek yüzücüler, 800 metrede iyi derece elde etmeye çalıştı.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkan Vekili ve TMOK Kayıtlardan Sorumlu Komisyon Üyesi Nilüfer Sanvar ile Boğaziçi Organizasyon Komitesi Kayıtlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Celal Porsun, bu yıl yarışa büyük bir ilgi gösterildiğini ve seçmelerde bin 500 kişinin yarışacağını kaydettiler.

Sanvar ve Porsun, yarışa 55 ülkeden bin 139 yabancı ile yurt içinden 2 bin 495 Türk olmak üzere toplam 3 bin 634 yüzücünün başvuruda bulunduğunu söylediler.

Bu arada yabancı yüzücüler için açılan kotanın ilk bir haftada, Türk yüzücüler için açılan kotanın da 30 Mart'ta dolduğu öğrenildi.

Seçmeler ayrıca, 30 Mayıs'ta Adana Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu'nda, 6 Haziran'da İzmir Atatürk Yüzme Havuzu'nda ve 14 Haziran'da Ankara Eryaman Olimpiyat Hazırlık Merkezi Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilecek.

Yarış koşullarına uyan lisanslı yüzücüler ile 2014 yüzme yarışını ilan edilen derecelerde bitirmiş yüzücülerin yanı sıra seçmeler sonunda yeterlilik alan sporcular, 26 Temmuz Pazar günü İstanbul Boğazı'nda yapılacak yarışta mücadele edecek.

Anadolu yakasında Kanlıca'dan başlayıp, Avrupa yakasında Kuruçeşme'de sona erecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda, bin 800'ü aşkın yüzücü kulaç atacak.

Fotoğraf: Süleyman Kara

Haberin Devamı
YORUM YAZ