MENÜ

PTT 1.Lig'in hem zirvesi hem de dibi yanıyor

Kayserispor ve Osmanlı, adını ilk 2 sıradan Süper Lig'e yazdırdı, geriye 1 bilet kaldı. O bilet de sahibini Play-Off'tan bulacak.Bu mücadeleye girecek 4 takım ise bugün netleşecek. Durumu garantileyen Adana Demir dışında neredeyse rahat takım yok.

PTT 1.Lig'in hem zirvesi hem de dibi yanıyor

PTT 1.Lig'de Süper Lig'e yükselmek için son bir bilet kaldı ve bu son takımı belirlemek için takımların ilk önce Play-Off'a kalması ve ordan zaferle ayrılması gerekiyor.

Altınordu 1 adım önde

Adana Demirspor Play-Off’u garantilemenin rahatlığı içinde. Zaten son dönemde aldığı sonuçlar da bunu gösteriyor. Belli ki kafa olarak yeni girecekleri maceraya odaklandılar. O nedenle maça böyle bir dezavantajla çıkacaklar. Altınordu ise son dönemde kelimenin tam anlamıyla tarih yazdı. Aldığı seri galibiyetlerle tehlike hattını ve sonra da orta sıraları aştı ve Play-Off şansını yarattı. Adana Demir için söylediğimiz düşüş döneminin tam tersi Altınordu için geçerli. Kazanmaları sürpriz olmaz.

Antalya fazla zorlanmaz

Antalyaspor, ilk 2’yi kaçırmış olsa da Play-Off adına rahatlamış durumda. Misafir olacağı Elazığspor ise küme düşmesi kesinleştiğinden bu yana prestij mücadelesi veriyor. Ancak bunda da pek iyi sonuçlar almadılar. Antalyaspor, deplasmanlarda da kalitesiyle iyi neticelere imza attı. Özellikle hücum oyuncularının formu Güney ekibini son haftalarda farklı kılıyor. Elazığspor’un rakibine direnebileceğini sanmıyorum ve bu deplasmanda Antalyaspor’un sorun yaşamadan kazanacağını düşünüyorum.

Favori açık ara Alanya

Gaziantep Büyükşehir Belediye, iddiasız, formsuz. Tam 5 haftadır kazanamıyorlar. Alanyaspor, ayağına kadar gelen Play-Off şansını kaçırmayı aklından bile geçirmeyecektir. Böyle iddiasız bir rakibe konuk olmaları da onlar için büyük fırsat. Alanyaspor’a kazanmak ilk 6 içinde kalmak için yeterli. Rakiplerini beklemek gibi ekstra bir stresleri de yok. Tüm bunlar Alanyaspor’un galibiyetini işaret edecektir.

Urfa için ideal rakip

Kayserispor için lig erken bitti. Sarı-Kırmızılı ekip normal şartlarda her maçın favorisi ama bu kez durum ve ruh hali çok farklı. Şanlıurfa’ya turistik bir seyahate gittikleri kesin. Bu gerçekler de Şanlıurfaspor’u mücadelenin favorisi yapıyor. Durum o ki, Urfa’ya kazanmak yetmeyebilir. Erken skor bulup rakiplerinden gelecek sonuçları beklemek öncelikli hedefleri olacaktır.

Hiçbir sonuç sürpriz olmaz


Haftanın maçı demek yanlış olmaz. Çünkü bir tarafta Süper Lig’e Play-Off’tan da olsa adını yazdırmak isteyen Samsunspor, diğer tarafta da bu sıkıntılı sezonu en azından kümede kalarak bitirmek arzusundaki Denizlispor... Ev sahibi olma avantajı elbette Karadeniz ekibini bir adım öne çıkartıyor. Ancak burada iç saha takımı olmanın getireceği stresi de unutmamak lazım. Denizlispor ise ligin deneyimli ekiplerinden. Onlar da en az Samsunspor kadar motive durumdalar. Bu maçta herkes Samsunspor’u favori olarak görse de diğer 2 sonuç da sürpriz olmaz.

Ligin dibi de yanıyor

Üst sıralardaki Play-Off heyecanı, alt sıralarda yerini kümede kalma telaşına bıraktı. 3 Ege’li; Bucaspor, Manisaspor ve Denizlispor, PTT 1.Lig’e tutunmak için sahaya çıkıyor.

En zoru Tarzan’ın işi

Manisaspor, ateş hattındaki takımlar arasında en sıkıntılı durumda olan ekip. Çünkü Tarzan’a Giresunspor’u yenmek dahi yetmeyecek. Her ne kadar bu maçta favori olsalar da Manisaspor’un hem kazanması hem de rakiplerinin takılması gerekiyor. Bu durumda olası tablo Manisaspor’un kazanması ve bu galibiyete rağmen PTT 1.Lig’e veda etmesi şeklinde gelişebilir.

Havası bambaşka sınav

Osmanlıspor’un durumu da Kayserispor ile aynı. Buca deneyimli oyunculara sahip. O nedenle stres ve hesap kitap gerektiren anlarda iyi pozisyon alabilirler. Baktığınızda Bucaspor bu sezon deplasmanlarda sadece 2 kez kazanabilmiş ama bu maçların havası başka, asla bu zamana kadar yaptıkları-yapamadıkları üzerinden değerlendirilmez. O nedenle kazanma mecburiyeti Bucaspor’u havaya sokacaktır.

Play-Off’lar 28 Mayıs’ta

Çift maçlı eleme yönteminin geçerli olacağı Play-Off etabı, 28 Mayıs’ta başlıyor... PTT 1.Lig 3.’sü ile 6’sı, 4.’sü ile 5’incisi karşı karşıya gelip, 1 Haziran’da rövanşa çıkacak. Bu karşılaşmaların ardından finale adını yazdıran
2 takımın adresi ise İstanbul olacak. Finalistler, 5 Haziran Cuma günü Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda, Kayserispor ve Osmanlıspor’dan sonra Süper Lig vizesi alan 3. takım olabilmek için mücadele edecek.

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ