MENÜ

Marsel'e yine Wawrinka!

Teniste sezonun ikinci Grand Slam'i Fransa Açık'a da ana tablodan katılma şansı yakalayan Marsel İlhan'a yine tanıdık bir rakip geldi. Milli tenisçi, Avustralya Açık'ta olduğu gibi ilk turda İsviçreli Stanislas Wawrinka'yla eşleşti.

Marsel'e yine Wawrinka!

Dünya sıralamasında ilk 100 tenisçi arasında yer alan ve bu sayede sezonun ilk Grand Slam’i Avustralya Açık’ın ardından toprak kortta oynanan 2. Grand Slam Fransa Açık’a (Rolland Garros) ana tablodan (eleme oynamadan) katılma şansı yakalayan Marsel İlhan’ın rakibi belli oldu.

Roland Garros Müzesinde gerçekleştirilen kura çekiminde milli tenisçi Avustralya Açık olduğu gibi aynı kaderi yaşayarak, ilk tur maçında, 8 numaralı seribaşı Stanislas Wawrinka’yla eşleşti. Ocak ayında düzenlenen Avustralya Açık’ta Marsel İlhan, İsviçreli rakibine (1-6, 4-6, 2-6) 3-0 kaybetmişti.

Djokovic ve Nadal’la oynadı

Marsel İlhan (82. sırada) ayrıca bu sezon, dünya sıralamasında ilk 10’da yer alan tenisçilerle karşı karşıya geldi. Milli sporcumuz, Wawrinka’nın yanı sıra, Dubai ATP Turnuvası’nda 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic’le, iki hafta önce düzenlenen Roma ATP World Master Tur’da da Rafael Nadal’la (7) mücadele etti.

Milli sporcumuz, güçlü rakiplerine 2-0 kaybetti. Bu arada ilk tur maçlarının yarın başlayacağı Rolland Garros da kadınlarda son şampiyon Sharapova’nın rakibi Estonyalı Kaia Kanepi olurken, erkeklerde turnuvaya 6 numaralı seri başı olarak katılan son şampiyon Nadal, ilk turda Fransız Quentin Halys ile karşılaşacak.

Dünya 1 numarası Djokovic’in Finlandiya’dan Jarko Nieminen ile eşleştiği turnuvada, 2 numaralı seri başı İsviçreli Roger Federer, Çek tenisçi Tomas Berdych ve İskoç Andy Murray elemelerden çıkacak isimlere rakip olacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ