MENÜ

Fenerbahçeli taraftarların istediği forvet: Fernandao

Bir tarafta 1.3 milyon TL'ye oynaıp 25 gol atan Fernandao; diğer tarafta 7 milyon TL alıp kaçırdığı gollerle ve vurdum duymaz tavırlarıyla dikkat çeken Emenike... İki forvet arasındaki fark, Fenerbahçeli taraftarları kıskandırdı.

Fenerbahçeli taraftarların istediği forvet: Fernandao

Fenerbahçe’nin bu sezon en büyük sıkıntısı gol yollarındaydı. Moussa Sow ve Pierre Webo zaman zaman performanslarını yükseltti, gol serileri yakaladı. Ancak Emmanuel Emenike, sezon başından beri hayal kırıklığı yaşattı, iki-üç maç dışında beklentileri karşılayamadı. Senelik 2.4 milyon Euro (7 milyon TL) kazanan, forma giydiği her maç 12 bin 500 Euro’yu (36 bin TL) cebine koyan Emmanuel Emenike resmi maçlarda sadece 5 gol atabildi.

Sahadan kaçmaya kalktı

Nijeryalı oyuncu, kaçırdığı gollerle saç baş yoldurttu. Ancak taraftarı bundan daha da fazla sinirlendiren olay aslında Emenike’nin vurdum duymaz tavırları oldu. 28 yaşındaki forvet, Beşiktaş derbisinde protesto edildi diye sahadan kaçmaya bile kalktı.

Nijeryalı, Bursaspor maçında da kötü performansı nedeniyle ıslıklandı. Bu maçta karşı taraftaki rakibi ise adeta Emenike’ye ‘golcü nasıl olmalı’ dersi verdi. Yıllık 450 bin Euro (1.3 milyon TL) garanti para kazanan Fernandao, sezon başından beri golleriyle Bursaspor’u sırtladı. Resmi maçlarda 25 gol atan Fernandao, 10 golün de hazırlayıcısı oldu. Ne hocasına kapris yaptı, ne taraftarlarıyla atıştı. İki oyuncu arasındaki bu tablo, Sarı-Lacivertliler’i adeta kahretti.

Alkışlarla soyunma odasına

Transferde adı Fenerbahçe ile anılan Fernandao, şimdiden Sarı-Lacivertli taraftarların gözüne girdi. 1 gol attığı ve takımının 3-0 kazandığı maçın ardından tribünlerin büyük bölümü, Brezilyalı yıldızı ayakta alkışlayarak soyunma odasına gönderdi. Fenerbahçeli taraftarlar bir anlamda, “Golcü dediğin böyle olur” mesajı verdi.

Fenerbahçe’yi kafasında bitirdi!


Şükrü Saracoğlu Stadı’nda bir kez daha protestolara maruz kalan Emmanuel Emenike, kulüple bağlarını koparma noktasına geldi. Oyudan çıkmak isteyen Nijeryalı futbolcu, sakatlığını bahane ederek ıslıklar eşliğinde kenara geldi. İsmail Kartal’ın maçtan sonra yaptığı, “Ciddi bir sorunu yok” açıklaması da Emenike’nin sakatlık numarası yaptığı iddialarının artmasına neden oldu.

İsmail Kartal’ın, her haliyle Fenerbahçe’yi kafasında bitirdiğini gösteren öğrencisine kalan iki haftada forma verip vermeyeceği merak konusu. 28 yaşındaki forvetin sezon sonunda İngiltere, Rusya ya da Arap ülkelerinden birinin yolunu tutması bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ