MENÜ

Fenerbahçe'de çöküşün sebebi Rize saldırısı

Fenerbahçe yönetimi, Sürmene ve devamında gelen saldırılarla motivasyon yitirildiği için lig ve kupada iki beraberlik, bir yenilgi alındığı görüşünde. Son iki maç öncesi bu psikolojik düşüşü yukarı çıkarmak için Samandıra'da seferberlik ilan edildi.

Fenerbahçe'de çöküşün sebebi Rize saldırısı

Bursaspor maçında alınan 3-0’lık kupa yenilgisi Fenerbahçe’de moralleri alt üst etti... Türkiye Kupası yarı finalinden elenen sarı lacivertlilerin şimdi tek bir umudu kaldı. Süper Lig şampiyonluğu

Ama bu umut da Galatasaray’ın, Beşiktaş’a kendi evinde yenilmesi gibi güç bir olasılığa bağlı.
Bir yanda moral bozukluğu, bir yanda da lig iddiası yönetimin radikal kararlar almasının önündeki en büyük engel.
Peki sorun ne Fenerbahçe’de?
Alınan kötü sonuçların gerçek nedeni ne?
Bu sorunun yanıtı 3 ana maddede yatıyor. Ama tek bir ismi var:
PSİKOLOJİK ÇÖKÜŞ…

“NE YAPSAK OLMAYACAK GALİBA”
Sarı lacivertliler, kötü gidişin, Çaykur Rizespor deplasmanındaki maçtan sonra yaşanan silahlı saldırıdan sonra başladığına inanıyor.

“Hepsi profesyonel, yılda milyonlarca Euro kazanan oyuncuların bu saldırı sonrası tüm motivasyonlarını yitirdiklerini” düşünüyorlar.

Hem bu olayın faillerinin bulunmaması, hem de ardı ardına gelen saldırıların yarattığı psikolojik gerginliğin takımın performansını doğrudan etkilediğini iddia ediyorlar. Bu birinci etken…

İkinci etken ise kaybedilen puanlar ve rakiplerin durumu. Fenerbahçeli oyuncularda oluşan bu psikolojik çöküşü derinleştiren en önemli faktörlerden biri de bir gün önce oynayan ve son dakikalarda kazanan rakiplerinin durumu.

Bu kazançlar futbolcularda “Ne yapsak olmayacak galiba” duygusu yaratıyor ve futbollarına yansıyor. Bu duruma bir yönetici, “Demek oyuncularımız tüm şartlar bizim aleyhimize oluşturulmuş diye düşünüyorlar” yorumunu yapıyor.

EMENİKE HER TARAFI ETKİLİYOR
Fenerbahçe’deki bu duygusal çöküşün bir de fiziksel gerçeği var elbette.
Teknik Direktör İsmail Kartal’ın performansı ve onun tercihleri..
Bursaspor maçında Kartal’ın Hasan Ali Kaldırım tercihi çok eleştirildi.
Ama belki de bundan daha önemli bir tercihin altı çiziliyor. O tercihin adı da, Emenike. Emenike’nin oynatılmasının taraftar üzerinde yarattığı olumsuz durumun hem bu futbolcuyu hem de tribünleri etkilediği muhakkak.
Saha içindeki sinerji daha başlamadan yok edildi teşhisi konuluyor.
3 ana madde böyle. Peki ya çözüm.

Kısa vadedeki tek çözüm için yönetim kolları sıvadı. Öncelik Başakşehir maçı. O maça kadar seferberlik başladı. G.Saray’ın
puan kaybetme ihtimali hiç gözardı edilmiyor.
Ve Samandıra’da tam gün mesai başlıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ