MENÜ

Ersun Yanal, Erkan Zengin'e sahip çıktı

Devre arası transferin olay adamı Erkan Zengin, Trabzon'da gözden çabuk düştü. Taraftar ve medya yıldız oyuncuyu eleştiriyor, hem teknik heyet hem yönetim yıpranıyor. Ancak Ersun Yanal'ın tüm bu tabloya rağmen Erkan'a sahip çıkıp Başkan Hacıosmanoğlu'na, “Planlarımda yeri büyük. Gelecek sezon bambaşka olacak” dediği öğrenildi

Ersun Yanal, Erkan Zengin'e sahip çıktı

Trabzonspor’da yeni sezon hareketliliği erken başlarken, gelecek-gidecek oyuncu listesi de her geçen gün genişliyor. Devre arası transfer periyoduna adını yazdıran olay adam Erkan Zengin’in kaderi de Bordo-Mavili ekipteki tartışmalardan biri.

Yeni formasını giymeye başladığından bu yana bir türlü beklentilere karşılık veremeyen, bu nedenle de hem taraftar hem de medyanın eleştirilerini hedef olan deneyimli oyuncuya hocası Ersun Yanal’ın sahip çıktığı öğrenildi.

Erkan Zengin’i Eskişehirspor’dan tanıyan, Fenerbahçe’de çalıştığı dönemde de isteyen deneyimli çalıştırıcı, İsveçli futbolcudan kolay vazgeçmemekte kararlı. Erkan Zengin ile ilgili gelen teklifler yönetimin kafasını karıştırırken Yanal’ın bizzat Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüştüğü ve ‘makul’ süre talebinde bulunduğu belirtildi.

‘En flaş transfer olur’

Buna göre Yanal’ın Hacıosmanoğlu’na şu ifadeleri kullandığı öğrenildi: Evet, Erkan şu an ne benim ne de taraftarın beklentisine karşılık verebilmiş değil. Erkan duygusal bir oyuncu. Devre arasındaki süreç onu çok yıprattı. Ben oynatarak onu kazanmaya çalışıyorum. Kaybetmemiz çok kolay ama kazanırsak onun için harcadığımız emeklerin karşılığını da almış oluruz. Satmak bir yana dışlamak bile büyük bir hata olur. Ona inanıyorum ve neler yapabileceğini çok kez kanıtlamış bir oyuncudan bahsediyoruz. Devre arasında iyi bir kamp dönemi geçirirse yeni sezonun en flaş transferi olacaktır.

Serhat Demirtaş

MİNİ YORUM (Serhat Demirtaş)

Bu haliyle çok zor
Erkan Zengin’in kalitesine, futbolculuğuna diyecek bir şey yok. Ancak sıkıntı onun yeteneği ile ilgili değil. Sorun net şekilde kafasında. Bir maçtan sonra dediği, “Aklım sahada değildi” sözünden, kulüp dergisine yaptığı, “Mal gibi satıldım” açıklamasına kadar her açıklama henüz Trabzonspor’a kafa olarak imza atmadığını gösteriyor.

Gündemi başka bir Erkan’ın, bırakın Trabzonspor’a, kendine bile hayrı olmaz. Eğer Ersun hoca ona güvenir, inanır ve kazanmayı başarırsa büyük katkı olur. Fakat olmayacağı erken anlaşılırsa Erkan işi kangren olmadan çözülmelidir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ