MENÜ

Dursun Aydın Özbek'in acılı mazisi

Başkan seçilen Dursun Aydın Özbek, her ne kadar en mutlu günlerden birini yaşasa da mazisinde acılı anlar taşıyor.

Dursun Aydın Özbek'in acılı mazisi

Bugün rakiplerine fark atarak Galatasaray Başkanı seçilen Dursun Aydın Özbek, her ne kadar en mutlu günlerden birini yaşasa da mazisinde acılı anlar taşıyor.

9 Aralık 1986 günü Galatasaray, tarihinin en üzücü olaylarından birini yaşamıştı. Sarı-Kırmızılı takımın Derwall'li döneminde 16 yaşındaki bir genç futbolcu idmanda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. O futbolcunun adı Dursun Özbek'ti. Dursun Özbek, Galatasaray'a başkan seçilen Dursun Aydın Özbek'in yeğeniydi.

Galatasaray'ın efsane hocalarından Jupp Derwall, Türkiye'ye dair hatıralarını anlattığı Türkiye Anıları adlı kitabını genç oyuncu Dursun Özbek'e ithaf etmişti. Derwall, kitapta Özbek'ten şöyle bahsediyordu:

"Kendi yaşındaki bir çok delikanlı gibi onun da kalbi sırf futbol icin atiyordu. Ama bir gün antremanda, tam oyunun ortasında duruverdi. Bir daha atmamak üzere duruverdi. Ayağındaki top, bir gün gerçekleşeceğini umduğu rüyalarından yuvarlana yuvarlana uzaklaştı. Bu kitabı Dursun'a adamak istiyorum. O bana hayatımda ne kadar güzel yıllar geçirdiğimi hatırlattı. Ne kadar şanslı olduğumu, futbolun hayatım boyunca neler kazandırdığını... Yazık ki bunların birçoğuna o erişemedi."

Haberin Devamı
YORUM YAZ