MENÜ

Baskıyı kırarsa zafere gidecek

Muhabirimiz Metin Karabaş, Beşiktaş derbisi öncesi Sarı-Kırmızılı takımı masaya yatırdı...

Baskıyı kırarsa zafere gidecek

Şampiyonlar Ligi hedefi doğrultusunda kazanmaktan başka çaresi olmayan Beşiktaş’ın gol için risk almak zorunda olduğu kesin. Bu risk belki de Galatasaray’ın en büyük avantajı olacak. Aslan ilk bölümde Kartal’ın baskısını gol yemeden kırarsa, zafere gidecektir.

Son iki haftaya en yakın rakibinin 3 puan önünde büyük avantajla giren Galatasaray kelimenin tam anlamıyla kendi göbeğini kendi kesecek. Defanstaki sorununu çözdükten sonra son haftalarda art arda galibiyetlerle zirveye yerleşen Aslan’da bu başarıda sabır ve güven en belirleyici faktör oldu. Fikstür olarak rakiplerine göre dezavantajlı olan Sarı-Kırmızılı takım futbolun saha ve istatistiklerle değil, sahada oynayarak kazanıldığını bir kez daha gösterdi.

Final kazanmaya alışık

Fatih Terim döneminden bu yana final maçlarını büyük oranda kazanan Galatasaraylı oyuncularda artık bu bir gelenek haline geldi. Gerek Avrupa’da gerekse ligde birçok ‘zor maçı’ kazanan oyuncular derbilerde ve final mücadelelerinde hem Beşiktaş’tan hem de Fenerbahçe’den birkaç adım önde. Pazar günü de taraftarının büyük desteğiyle finale çıkacak Aslan’ın yapması gereken daha önce de olduğu gibi sakin kalıp sonuca odaklanmak. Şampiyonluk yarışından kopan ağır yaralı Beşiktaş her ne kadar havlu atmış gibi görünse de Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek için son kozunu oynayacak.

Kartal’ın durumu avantaj

Bilic her ne kadar ligde bir derbi kazamamış olsa da, Liverpool ve Tottenham maçlarındaki Kartal’ın hedefe kenetlenince neler yapabileceğini ortaya net bir şekilde koydu. Kazanmaktan başka bir çaresi olmayan Beşiktaş’ın gol için risk almak zorunda olduğu kesin. Bu risk bekli de Galatasaray’ın en büyük avantajı olacak. Cim Bom ilk bölümde Beşiktaş’ın baskısını gol yemeden kırarsa zafere gidecektir.

Kazan, gerisini düşünme

Bir diğer konu da işin tabiatı gereği ortaya atılan senaryolar. Galatasaray öyle bir avantaja sahip ki, kimin kimi nerede ziyaret ettiğinin hiçbir önemi yok. Pazar günü kazandığın takdirde 50 bin taraftarın ile beraber 4. yıldızı takacaksın. Yani sen pazar günü kazan, pazartesini düşünme. Bunu başarmak da sadece Hamza Hamzaoğlu ve takımının elinde.

Haberin Devamı
YORUM YAZ