MENÜ

Şampiyonların gözü kampta

Bordo-Mavili ekibin genç yetenekleri, neredeyse her yaş kategorisinde şampiyon oldu, Türkiye'nin vitrinine çıktı. Şimdi o yıldız adayları Ersun Yanal'dan gelecek, “Haydi kampa” müjdesini bekliyor.

Şampiyonların gözü kampta

Trabzonspor’da yeni sezon kampının adresi İngiltere olarak netleşirken, bu kampın kadrosuna dair en büyük beklenti takımın genç isimlerinde. Her yaş kategorisinde şampiyon olan ve vitrine çıkan Bordo-Mavililer’in gençleri, dört gözle teknik direktör Ersun Yanal’dan gelecek müjdeye kilitlendi. Şu an için her ne kadar önceliği yeni sezon transferleri olsa da Yanal’ın en kısa zamanda tüm altyapı takımlarından sorumlu olan meslektaşı Sadi Tekelioğlu ile bir araya geleceği ve Ada’ya götürmeyi planladığı 3 isim için görüşlerine başvuracağı öğrenildi.

En büyük hayalleri

Bu noktada öne çıkan futbolcular, aynı zamanda Dünya Şampiyonu olan Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin de formasını terleten U19 ve U17’nin yıldızları. Bu noktaya gelene kadar her yaşta milli formayı da terleten oyuncular, A Takım ile kamp heyecanı yaşayacak olmanın hayalini kuruyor.


Mini Yorum

Olmazsa olmaz...

Alt yaş kategorilerinde sportif başarının öncelikli hedef olmadığını düşünenlerdenim. Önemli olan iyi insan ve sporcu yetiştirmektir. Bunu başarırken bir yandan da sportif başarı gelirse o zaman tadından yenmez. Trabzonspor bu anlamda nasıl bir madene sahip olduğunu son 1 yıl içinde bir kez daha gördü ve gösterdi. Miniklerden yetişkin sınıfına kadar her kategoride hem milli takım seviyesinde profesyonelliğe aday sporcular yetişti hem de onların forma giydiği takımlar organizasyonlarda kürsüye çıktı. Yani o çocuklar da, onları yetiştirenler de görevini yaptı. Şimdi ödül zamanı! Her şey para değil, bu çocuklar elbette iyi kazancın da hayalini kuruyordur ama ben en çok Trabzonspor formasını giyecekleri anın düşüyle yatıp kalktıklarına eminim. Hemen olmaz ama kamp bir fırsat. Ersun Yanal’ın bu tabloya gözünü kapaması büyük hata olur. Evet, ligin üstünde bambaşka bir yarış var ve çok acımasız, ekonomisi çok kıymetli. Ancak Yanal’ın bu çocukların gözünü ve önünü açması, diğer tüm fırsat bekleyenlerin de umudunu yeşertmesi lazım.

Serhat Demirtaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ