MENÜ

PTT 1. Lig'de kaybeden yanar!

Kayserispor ve Osmanlı, Süper Lig'e yükseldi, gözler Play-Off potasına çevrildi. Adana Demir ve Antalya'nın ilk 6'yı garantilediği yarışta Alanya, Samsun, Urfa ve Altınordu ise ihtimal hesaplarına başladı. İşte Süper Lig'e giden yol...

PTT 1. Lig'de kaybeden yanar!

PTT 1. Lig’de kader haftası geldi, çattı. Kayserispor’un iki, Osmanlıspor’un ise geçen hafta Süper Lig’e yükselmeyi garantilediği ligde artık herkes gözünü Play-Off yarışına çevirdi. İlk 2 trenini kaçıran Adana Demir ve Antalyaspor’un ik 6 dışına çıkma şansı yok. Yarı final oynayacak diğer iki takım ise Şanlıurfa, Samsun, Alanya ve Altınordu takımları arasından belirlenecek. Bu da cumartesi günü saat 19.30’da başlayacak maçlar sonunda netleşecek. Potanın içinde yer alan Alanya ve Samsunspor tabii ki diğer iki takıma göre avantajlı. Ancak öyle ihtimal hesapları var ki deyim yerindeyse son günlerde PTT 1. Lig takipçilerinin elinden kağıt kalem düşmüyor.

Altınordu çıkabilir!

Altınordu’nun Play-Off şansı: Kaybederse yok. Berabere kalırsa 3’lü averajda üstün olduğu için Samsun ve Şanlıurfa’nın yenilmesini bekleyecek. İzmir ekibi kazanırsa bu kez Samsunspor ve Şanlıurfaspor’un maçlarını kazanmamaları gerekiyor.

Mutlak galibiyet!

Şanlıurfa’nın Play-Off şansı: Mağlubiyette havlu atar. Beraberlikte; Samsun’un Denizli’ye yenilmesi gerekiyor. Alanya maçının ise önemi yok. Galibiyet halinde Samsun’un en çok 1 puan alması veya Samsun kazanırsa Alanyaspor’un kaybetmesi gerekecek.

4’lü averajda Urfa dışarıda

Merak edilen sorulardan biri de Antalya-Alanya-Samsun ve Şanlıurfa 55 puanla 4’lü averaja kalırsa ne olacak? Bu durumda Antalya, Alanya ve Samsun yarı final vizesi alacak, Şanlıurfa
ise hüsran yaşayacak.

3’lüye kalırsa...

Alanyaspor, deplasmanda Gaziantep Belediyespor’u yener, Antalya-Samsun ve Şanlıurfa 55 puanla 3’lü averaja kalırsa bu kez Play-Off biletini kapan takımlar; Demirspor, Alanya, Antalya ve Samsun olacak.

Kümede kalma yolu

Play-Off potasında olduğu kadar ateş hattında da büyük bir heyecan var. Bucaspor, eğer bu haftaki güçlü rakibi Osmanlıspor’a kaybederse diğer sonuçlara bakılmaksızın Bucaspor ve Manisaspor düşecek. Denizli’nin kümede kalması için Samsun’u yenmesi yeterli. Beraberlikte ise Buca Osmanlı’yı yenemezse yine Denizli kümede kalıyor. Manisa’nın durumu mucizelere kalmış. Tarzanlar’ın lige tutunması için, Denizli’nin Samsun’a yenilmesi, Buca’nın Osmanlı ile berabere kalması ve Giresun’u yenmeleri gerekiyor. Bu arada Bucaspor’a da Osmanlı’dan alınacak 1 puan yetmiyor. Buca 1 puan alır, Denizli kaybedip aynı puana gelirlerse Bucaspor küme düşüyor.

Takımlarda son dakika

Alanyaspor: Alanyaspor’da Emre Akbaba sevinci var. Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan futbolcu Antep maçına yetişemeyecek ama Play-Off’ta sahada olması bekleniyor. Takımda başka eksik yok.

Samsunspor: Denizlispor’la karşılaşacak olan Samsunspor’da İvanov ve Sefa’nın sakatlıkları sürüyor. Kırmızı-Beyazlılar bu oyuncular haricinde tam kadro.

Altınordu: Adalesinde çekme olan Rıza Efendioğlu’nun durumu ciddi değil. Ayak bileğinde darbeye bağlı ağrılar olan genç sağ kanat Cengiz de iyileşti. Kaleci Tolgahan’ın da cezası sona erdi. Cezalı Berkay dışında eksik yok.

Şanlıurfaspor: Kayseri deplasmanına kazanmak için gidecek olan Şanlıurfaspor’da Kenan ve stoper Veli kart cezalısı olduğu için forma giyemeyecek.

Denizlispor: Burak, Cem Tosun, Bülent Ertuğrul ve Yordanov sakat. Serkan Atak ise cezalı.

Bucaspor: Kasığındaki yırtık yüzünden sezonu kapattığı açıklanan Erkan, doktor kontrolünde antrenmanlara başladı, iğneyle oynayacağı açıklandı.

Manisaspor: Tarzanlar’da Sercan, Ümit ve Gökdeniz sakat. Hakan Turan ve Çağdaş Atan ise kart cezalısı olduğu için forma giyemeyecek.

İşte son hafta maçları

Denizlispor-Samsunspor
Bucaspor-Osmanlı
Karşıyaka-Adanaspor
Gaziantep Bld.-Alanyaspor
Adana Demirspor-Altınordu
Şanlıurfaspor-Kayserispor
Orduspor-Boluspor
Manisaspor-Giresunspor
Elazığspor-Antalyaspor

PTT 1. LİG PUAN DURUMU

Haberin Devamı
YORUM YAZ