MENÜ

Fenerbahçe 0-3 Bursaspor

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Bursaspor rakibi Fenerbahçe'yi Şükrü Saracoğlu'nda 3-0 yenerek finale yükseldi.

Fenerbahçe 0-3 Bursaspor

İsmail Kartal, başından beri bu kupayı çok istiyordu. Üstelik başkan Aziz Yıldırım, “Türkiye Kupası bizim için maddi anlamda ekstra yük. Bu nedenle favoriler arasında değiliz” demesine rağmen. Kartal önce gençleri oynattı, maçlar zorlaştıkça, turlar geçildikçe kadro ideale yakın hale geldi ve Fenerbahçe yarı finale kadar yükseldi. Bursa’daki ilk maçta alınan 2-1’lik galibiyetle de büyük avantaj elde edildi.

İlk 11 tamam ama...


Dün kadrolar açıklandığında İsmail Kartal’ın büyük bir rotasyona gittiği ve birçok yıldızı riske etmediği görüldü. Başkanın kupayı önemsiz gördüğü bir ortamda, kim İsmail Kartal’a Başakşehir maçını düşünerek böyle bir tercih yaptığı için kızabilir? Kartal’a bu konuda kızmak yersiz ama yapılan oyuncu değişiklikleri nedeniyle tüm eleştirileri hak etti.

2-0 yenik durumayken, mutlaka gol bulmak gerekiyorken ve üstelik 10 kişi kalmışken... Herkes doğal olarak oyuna bir forvet girmesini bekliyordu. Tabelada Meireles’in numarası görülünce, “Beklenen oluyor” diye düşünürken, hemen yanında Hasan Ali Kaldırım’ın numarasını gören herkes büyük bir şok yaşadı.

Tamam, ligi düşün, yıldızlarını dinlendir ama maç içerisinde böyle anlamsız bir değişikliğin savunması olamaz. Aynı Mersin’de 87’de Diego’nun çıkıp, Selçuk Şahin’in oyuna girmesinde olduğu gibi. İsmail Kartal’ın Fenerbahçe camiası ve taraftarlarının bu değişikliklerin sebebini açıklaması şart.

Bu senaryoyu istediler

Fenerbahçe 20 gün önce sezonu iki kupayla kapatmaya çok yakındı. Şimdi ise tek umudu ezeli rakibi Beşiktaş’ın, diğer ezeli rakibi Galatasaray’ı mağlup etmesi. İsmail Kartal ve futbolcular, taraftarlara bu senaryoyu uygun gördü.

Emenike yalnız kaldı

Nijeryalı futbolcu sakatlığı nedeniyle ligde Erciyesspor ve Mersin İdmanyurdu karşılaşmalarında kadroya alınmamıştı. Son iki idmanda antrenmanda takımla çalışan Emenike dün ilk 11’de görev yaptı. 28 yaşındaki forvet, orta sahadan ve kanatlardan yeteri kadar destek alamadı ve birçok pozisyonda yalnız kaldı. Bursaspor savunmasıyla tek başına savaşan Emenike, bulduğu fırsatlarda ise çerçeveyi tutturamadı. Nijeryalı oyuncu, bir pozisyonda sakatlık geçirince, 63. dakikada ıslıklar eşliğinde yerini Webo’ya bıraktı.

Kartal’ın jokeri Topuz

Tecrübeli futbolcu, dünkü karşılaşmada 61. dakikada Selçuk Şahin’in yerine oyuna dahil oldu. Mehmet Topuz, Bursaspor karşısında orta sahanın ortasında görev yaptı, defansif anlamda takıma direnç kattı. Bu sezon sağ bek, orta saha, sağ açık gibi birçok farklı bölgede forma giyen Mehmet, İsmail Kartal’ın jokeri oldu. Deneyimli futbolcunun pazartesi günü ligde oynanacak Başakşehir mücadelesinde bu kez de cezalı Gökhan Gönül’ün yerine sağ bekte görev yapması bekleniyor.

Maçtan dakikalar

3. dakikada Alper’in soldan içeri doğru kat etti. Genç yıldızın ceza sahası dışından arka direğe müthiş plasesini kaleci Harun aynı güzellikte kornere çeldi.
33. dakikada Belluschi’nin pasıyla ceza sahasına giren Volkan Şen, önce Bekir’den sıyrıldı. Yıldız futbolcu karşı karşıya kaldığı kaleci Mert Günok’un koltuk altından plaseyle topu filelere gönderdi: 0-1.
45+1. dakikada ceza sahası sol çaprazında Alper’in pasıyla topla buluşan Meireles şutunu çekti, Harun gole izin vermedi.
50. dakikada Kuyt sağ taraftan ortaladı, Emenike’nin kafa vuruşu yandan dışarı gitti.
67. dakikada Fernandao ceza sahasında topla buluştu, sert şutu dışarı çıktı.
75. dakikada Volkan Şen şutunu çekti. Bakambu ve Alves’den seken top Fernandao’nun önünde kaldı. Brezilyalı yıldız düzüngün bir vuruşla farkı ikiye çıkarttı: 0-2.
79. dakikada Kadlec, Fernandao’ya yaptığı hareketin ardından ikinci sarıyı görerek oyun dışında kaldı.
84. dakikada kazanılan serbest vuruşta Josue ortasını yaptı, Şamil boş pozisyonda kafayla topu ağlara gönderdi: 0-3.

90+ Arda Erol

Haberin Devamı
YORUM YAZ