MENÜ

Trabzonspor'a yabancı kaldılar

Karadeniz temsilcisi; Medjani, Bosingwa ve Cardozo dışında bu sezon yabancı futbolcularından fazla verim alamadı.

Trabzonspor'a yabancı kaldılar

Kadrosunda 7 yabancı oyuncu bulunduran Bordo-Mavili takım, Afrika Uluslar Kupası, sakatlıklar, cezalılar, kadro dışı nedeniyle son 17 haftada 5 yabancı oyuncuyla ilk 11’de sahaya çıkamadı.

En son ligin 15’inci haftasındaki Eskişehirspor maçında ilk 11’de 5 yabancı oyuncuyu sahaya sürme hakkının tamamını kullanan Karadeniz ekibi, daha sonraki süreçte bu sayıya ulaşamadı. Trabzonspor’da ligin son 17 haftasında en fazla ilk 11’de forma giyen yabancı oyuncular 13 maç ile Bosingwa ve Medjani oldu. Cardozo, 12 maçta ilk 11’de forma giyerken, teknik direktör Ersun Yanal tarafından kadro dışı bırakılan Constant 3, Yatabare ve Waris 2’şer maç oynadı. Belkalem ise sakatlığı nedeniyle bu süreçte hiç forma giyemedi. Trabzonspor’un, ikinci yarı faydalanamadığı yabancı oyunculardan Belkalem’e son haftalarda Bosingwa ve Yatabare de eklendi. İki futbolcu sezonu kaparken, Cardozo da gribal enfeksiyon ve sakatlık nedeniyle son haftalarda ilk 11’de fazla yer alamadı.

Waris de sakatlığının ardından son haftalarda ilk 11 şansı yakalarken Constant, kadro dışı kalmasının ardından takımda yer bulamadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ