MENÜ

"Şampiyon olduğumu ilk uçakta anladım"

Tekvando Şampiyonası'nda kadınlar 62 kiloda Türkiye'yi temsil eden ve altın madalya kazanan İrem Yaman, "Yurtdışı'nda böylesine güzel sevinçler yaşanamıyor.İnsan ülkesine gelince anlayabiliyor." dedi.

"Şampiyon olduğumu ilk uçakta anladım"

Rusya'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda kadınlar 62 kiloda Türkiye'yi temsil eden ve altın madalya kazanan İrem Yaman, Best Fm’de yayınlanan ‘Gökhan Dinç ile Basın Tribinü’ programında Spor Müdürü Gökhan Dinç’in sorularını yanıtladı.

Altın madalya kazanmanın büyük bir mutluluk olduğunu vurgulayan Yaman, gelecekte ki hedefinin Olimpiyat Şampiyonluğu olduğunu belirtti.

Yaman sözlerine şöyle devam etti;

Hedefim Olimpiyat şampiyonu olmak

Dünya şampiyonu olmak çok güzel bir his ve mutluluk verici. Türkiye’ye yeni geldim. Yurtdışı’nda böylesine güzel sevinçler yaşanamıyor.İnsan ülkesine gelince anlayabiliyor. Dünya şampiyonu olduğum an çok mutlu oldum hatta maçın bitmesine bir saniye kala sevinmeye başladım.Türk bayrağını dalgalandırmak harika bir duygu. Başta antrenörüm babam olmak üzere,milli takım antrenörüme ve kulübüme çok teşekkür ederim. Gelecekteki hedefim olimpiyat şampiyonu olmak, bayrağımızı orada da dalgalandırmak isterim.

Sokakta insanlar tanıyor

Şampiyonluk coşkusunu ilk olarak uçakta yaşadım. Dönüş yolculuğunda uçakta ki hostes ‘İrem Yaman kim?’ dedi. Bende buyurun cevabını verdim. Sonra şampiyonluğumu kutladı.Maalesef ki spor haberlerinde tekvando son sıralarda yer alıyor. Futbol veya basketbol başarıları hemen duyuluyor fakat tekvando da aynı durum geçerli değil. Türkiye’ye döndüğüm ise geçen gün sokakta bir kişi beni tanıdı ve şampiyonluğumu tebrik etti. Bu şekilde tanınmak çok güzel bir duygu umarım ülke olarak daha büyük başarılara ulaşırız.

Haberin Devamı
YORUM YAZ