MENÜ

Fenerbahçe'nin gözü Bursa'da!

Önce Fernandao, sonra Ozan Tufan... Sırada 3. Timsah var!

Fenerbahçe'nin gözü Bursa'da!

Ondan vazgeçmek yok: Ozan Tufan

Aziz Yıldırım, çok beğendiği ve ocak ayında imza attıramadığı genç yıldız için her türlü fedakarlığa hazır.

Ocak ayında Sarı-Lacivertliler’in transfer etmek için en çok çabaladığı isim Ozan Tufan’dı. Bursaspor ile defalarca pazarlık masasına oturuldu, birçok teklif yapıldı. Ancak taraflar bir türlü anlaşma sağlayamadı. Fenerbahçe de genç yıldızın transferini rafa kaldırdı. Başkan Aziz Yıldırım, sezon sonunda Ozan Tufan’ı Sarı-Lacivertli ekibe kazandırmak için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır. 20 yaşındaki orta saha oyuncusunu çok beğenen Yıldırım’ın hayali, önümüzdeki dönemde gençleştirilecek olan kadroyu Ozan Tufan’ın etrafında şekillendirmek. Bu nedenle Aziz Yıldırım’ın Ozan’dan vazgeçmeye hiç niyeti yok.

Golcüde ilk aday Fernandao

Forvete mutlaka takviye yapacak olan Sarı-Lacivertliler, Brezilyalı golcüyü kadroya katmaya kararlı.

Fenerbahçe, ara transfer döneminde çok istemesine rağmen yabancı kontenjanının dolu olması ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle forvete takviye yapamamıştı. Yaz transfer döneminde bir numaralı hedef iyi bir golcüye imza attırmak. Listenin ilk sırasında ise Bursaspor’un gol makinesi Fernandao var. Brezilyalı yıldız Türkiye’yi, ligi yakından tanıması ve maliyetinin nispeten düşük olması nedeniyle transferde öncelikli hale geldi. Bursaspor’un satın alma opsiyonu 31 Mayıs’ta sona erecek. Ayrıca oyuncunun bonservisinin sadece yüzde 20’si Atletico Paranaense’de. Yüzde 80’i ise menacer Eduardo Uram’da. Bu nedenle Fenerbahçe, Uram’ı ikna etmesi halinde transferde öne geçecek.

Gökhan'ın alternatifi Şener

Müthiş çıkışıyla milli takıma kadar yükselen Şener Özbayraklı için Fenerbahçe sezon sonunda teklif yapacak.

Sarı-Lacivertliler’de Gökhan Gönül, sağ bekte yıllardır alternatifsiz durumda. Bu nedenle zaman zaman sakat olmasına rağmen önemli maçlarda sahaya çıkmak zorunda kaldı, kendini riske etti. Yönetim, bu sıkıntıya Şener Özbayraklı ile son vermeye hazırlanıyor. Müthiş çıkışıyla milli takıma kadar yükselen Şener’in sözleşmesinde, “5 milyon Euro’ya serbest kalır” maddesi bulunuyor. Fenerbahçe Yönetimi ise bu bedeli daha aşağıya çekmek istiyor. Eğer bu transfer gerçekleşirse, Şener Özbayraklı sağ bekte, Gökhan Gönül ise ayrılacak olan Kuyt’ın yerine sağ açıkta görev yapabilir. Yönetim, Şener ve Ozan için Bursaspor’a içinde takasın da bulunduğu iyi bir teklif yaparak iki oyuncunun da transferini bitirmeye çalışacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ