MENÜ

"Dürüst ama acımasız"

Türkiye'yi ilk kez bir UEFA organizasyonu finalinde temsil edecek Cüneyt Çakır, Avrupa basınında gündeme oturdu. Kicker dergisi Çakır'ın yetenekli bir hakem olduğunu kaydederek; “Dürüst bir hakem ama kart konusunda acımasız” yorumunu yaptı.

"Dürüst ama acımasız"

UEFA’nın, 6 Haziran Cumartesi günü yapılacak Şampiyonlar Ligi finalini yönetecek hakem olarak açıkladığı Cüneyt Çakır, Avrupa’da acımasız karakteriyle dikkat çekiyor. 1955 yılından bu yana Türkiye’yi ilk kez bir UEFA organizasyonunda finalde temsil edecek olan Çakır, hem övgü hem de eleştiri vardı.

Alman Kicker dergisi, yaptığı analizde, “Cüneyt Çakır yetenekli ve son yıllarda çıkışa geçen bir hakem. Ayrıca son derece dürüst ama kart konusunda acımasız davranıyor” ifadelerini kullandı.

Ada’dan eleştiri

İspanya’da Barcelona’ya yakın olan Mundo Deportivo’da 2012 yarı finalinde oynanan Barcelona-Chelsea maçı hatırlatıldı ve finale çıkamadıkları vurgulandı. Benzer şekilde İtalya’da yayımlanan La Gazzetta Dello Sport gazetesi, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Benfica ile Juventus arasında karşılaşmada Juve’nin elendiğini hatırlattı.

İngiliz basını ise daha çok eleştiri yaptı. Çakır’ın 2013 yılında Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United-Real Madrid mücadelesinde Nani’yi atışını gündeme getirdi. Ayrıca ‘5 maddede Çakır’ başlıklı yazıda, tecrübeli hakemin özgeçmişinin yanında 2012’de John Terry ve 2013’de Nani’ye gösterdiği kırmızı kartlara tepki devam etti. (Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ