MENÜ

Buca Belediyesi, tekerlekleri 1. Lig'de çevirecek

Tekerlekli Sandalye Basketbol Bölgesel Ligi'nde play off mücadeleleri sona erdi. Buca Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ligde olduğu gibi play offda da maç kaybetmedi ve lige üst lige namağlup şampiyon olarak çıktı.

Buca Belediyesi, tekerlekleri 1. Lig'de çevirecek

Antalya'da 1. Lige çıkmak için düzenlenen play off maçlarına 12 takım katıldı.

Grup maçlarından sonra 6 takımın final için yarıştığı turnuvada Buca Belediyesi çıktığı 3 maçı da kazandı. Finaldeki rakipleri Aksaray'ı 100-14 , Gaziantep'i 83-15 Çanakkale'yi ise 69-47'lik skorla geçen Buca Belediyesi 1. Lige adını namağlup şampiyon olarak yazdırdı. Ayrıca play offlarda oyunculara verilen bireysel ödüller çerçevesinde takım kaptanı İsmail Boyraz en iyi guard ödülüne layık görüldü.

Buca Belediyesi tekerlekli sandalye basketbol antrenörü Harman Yazıcıoğlu aldıkları şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiklerini belirterek " Bu takım ağustos ayında kuruldu ve hedef en başından beri 1. Ligdi. Tam 24 maça çıktık ve hiç yenilmedik. Tüm sporcularıma, yönetimimize ve belediye başkanımız Levent Piriştina'ya desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda yapılabilecek en güzel ve en anlamlı işi yaptıklarını söyleyen koç Yazıcıoğlu "Aldığımız kupayla bayramın bayramını yaşıyoruz" yorumu yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ