MENÜ

Sivasspor-Galatasaray maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Arena'da pazar günü Beşiktaş'ı yıkıp, bir anlamda şampiyonluğunu ilan etmek isteyen Galatasaray, son provayı bugün Sivas'ta yapıyor. Sneijder, Muslera, Melo, Burak gibi yıldızlarını deplasmana götürmeyen Sarı-Kırmızılılar, 4-1'lik zaferin rövanşında, adını kupa finaline yazdırmaya hazırlanıyor.

Sivasspor-Galatasaray maçı saat kaçta, hangi kanalda?

4. yıldıza doğru adım adım ilerleyen Galatasaray’ın kupa molası... Sarı-Kırmızılılar, Arena’da 4-1’lik skorla devirdiği Sivasspor’la, bu kez 4 Eylül Stadı’nda rövanş maçına çıkıyor. Turu geçen taraf, Ziraat Türkiye Kupası’nda adını finale yazdıracak. Finale çıkan takımın rakibi, yarın Fenerbahçe ile Bursaspor arasında oynanacak maçla belli olacak. Sivas’a giden kafilede Muslera, Burak, Sneijder, Melo ve Selçuk gibi yıldızlar yer almıyor. Pazar günü Arena’da oynanacak Beşiktaş derbisini düşünen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, bu mücadelede yedek oyuncularına şans tanıyacak. Kupa golcüsü Pandev, sezon sonunda gönderilecek olan Dzemaili, haftalardır kulübeden çıkamayan Koray Günter, Muslera’nın cezası nedeniyle ligde şans bulan Sinan Bolat gibi isimlerin sahadaki yerlerini alması bekleniyor.

Uzaktan şut çalıştı

İlk karşılaşmayı 4-1 kazanan Galatasaray aslında finale çok çok yakın durumda. Ancak Sarı-Kırmızılı ekip, Beşiktaş derbisi öncesi moral tazeleyip, gövde gösterisi yapmak için yine planlarını kazanmak üzerine kuruyor. Hamza hocanın dün sabah gerçekleşen son provada, uzaktan şut çalışmaları yaptırdığı ve öğrencilerinden Sivas karşısında kaleyi gördükleri anda vurmalarını istediği öğrenildi.

Kadroda kimler var

Kupa rövanşı için dün akşam saatlerinde Sivas’a geçen Galatasaray kafilesinde, yıldız futbolcular yer almadı. Burak, Sneijder, Melo, Muslera gibi oyuncuların dahil edilmediği kadroda şu isimler bulunuyor: Sinan Bolat, Eray İşcan - Alex Telles, Hakan Balta, Semih Kaya, Koray Günter, Sabri Sarıoğlu, Tarık Çamdal - Blerim Dzemaili, Aydın Yılmaz, Bruma, Yasin Öztekin, Olcan Adın, Yekta Kurtuluş, Emre Çolak - Umut Bulut, Sinan Gümüş, Goran Pandev.

Emre Çolak’a af çıktı

Mersin deplasmanında oyundan çıkarken hocasının elini sıkmayan Emre Çolak, özür dilemesine rağmen, Gençlerbirliği ile oynanan lig maçının kadrosuna alınmamıştı. Öğrencisinin gerekli mesajı alması gerektiğini söyleyen Hamza hoca, af kararı verdi. Sivasspor’la oynanacak kupa maçının kadrosuna alınan Emre, kafileyle birlikte deplasmana gitti.

Sivas’ta son dakika

Ev sahibi Sivasspor’da, Galatasaray rövanşı öncesi 3 eksik bulunuyor. Savunmanın önemli isimlerinden Da Costa ve Ziya’nın yanı sıra Adem ve Korcan da sakatlıkları nedeniyle Galatasaray maçında forma giyemeyecek. Teknik direktör Sergen Yalçın, İstanbul’daki farklı yenilgiye rağmen, bugünkü mücadeleyi kazanmak için yine aslarını sahaya sürecek. Sergen hoca ilk maçın ardından yaptığı açıklamada, seneye PAF takımıyla sahaya çıkacağını söylemişti.

Kim, nasıl finalist olur

Ziraat Türkiye Kupası’nda final oynamayı hedefleyen iki takımın İstanbul’daki ilk mücadelesi 4-1’lik skorla sona ermişti. Rakibini geriden gelip farklı devirmeyi başaran Galatasaray, final kapısını ardına kadar aralamış durumda. Her türlü beraberlik ve galibiyet, Galatasaray’ı finale taşıyacak. Sivas’ın turu geçmesi için en az 3 farklı kazanması gerekiyor. 3-0 Sivas’a yararken, 4-1 maçı uzatmalara götürecek. 5-2, 6-3 gibi 3 farklı galibiyetler ise deplasmanda daha çok gol atan taraf olacağı için Galatasaray’ı finale taşıyacak. Kupa finali ise 3 Haziran Çarşamba günü saat 20.00’de Bursa Atatürk Stadı’nda oynanacak.

Muhtemel 11'ler

STAT: 4 Eylül
SAAT: 20.30
YAYIN: ATV
HAKEM: M.İlker Coşkun

SİVASSPOR
Ertuğrul
Cicinho
İbrahim Ö.
Ümit
Fatih
Burhan
Kadir
Mehdi
Utaka
Aatıf
Batuhan
T.D.: Sergen Yalçın

GALATASARAY
Sinan
Tarık
Koray
Semih
Olcan
Yekta
Dzemaili
Bruma
Emre
Aydın
Pandev
T.D.: Hamza Hamzaoğlu

Haberin Devamı
YORUM YAZ