MENÜ

Sergen Yalçın'dan hakeme: Allah belanı versin!

Sivas'ın teknik patronu Sergen Yalçın, Galatasaray'ın kazandığı penaltı sonrası çıldırdı!

Sergen Yalçın'dan hakeme: Allah belanı versin!

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında 4-1'lik mağlubiyetin rövanşında Galatasaray'ı misafir eden Medicana Sivasspor'da teknik direktör Sergen Yalçın adeta çıldırdı!

4 Eylül Stadı'ndaki karşılaşmanın 82. dakikasında skor 2-0 ev sahibi takım lehineyken Sarı-Kırmızılılar, Yasin Öztekin'in Cicinho'nun müdahalesiyle yerde kalması sonrası penaltı kazandı. Mustafa İlker Coşkun'un bu kararını beğenmeyen Kırmızı-Beyazlı ekibin teknik patronu, hakeme dönerek, "Allah belanı versin" dedi. Bu anlar ekranlara da yansıdı.

'Hakemlere teşekkürler'

Sivas'ın teknik patronu Sergen, maç sonrası yayıncı kuruluşa verdiği demeçte ise "Oyuncularımı tebrik ediyorum, son güçlerine kadar mücadele ettiler. Türkiye Kupası hedefimiz olan bir turnuvaydı. Bizim adımıza sezonun son maçı gibiydi. Tabii ki bir yerden sonra gidemiyorsun. Hakem arkadaşları da özellikle tebrik ediyorum. İlk maçta İlker Meral burada İlker Coşkun. Süper maç yönettiler. Gerçekten çok üzüldük. Uyduruk bir penaltıyla gol yedik. Burhan'ın net penaltısı verilmedi. Hakemlere çok teşekkür ediyoruz. İlk maçtaki hakemleri de tebrik ediyorum bu maçtaki hakemleri de. Gelsinler sürekli böyle maç yönetsinler. İlk yarıda tek taraflı bir oyun oldu, 3-0, 4-0 öne geçebilirdik. Sorgulanacak çok şeyler var. Dakika 80'de uyduruktan penaltı veriliyor. Ardından Burhan'ın pozisyonunda penaltı verilmiyor. Bu maçta oynadığımız futbol sonrası finale çıkmak hakkımızdı. Sezonun kalan 2 maçının bizim için amacı yok. Gelecek sezon bakacağız duruma. Bu maçta kaçırdığımız 7-8 pozisyon var. Hakemlere teşekkürler. Umarım yine böyle maç yönetirler" ifadelerini kullandı.

Son 2,5 ayda neredeyse hiç antrenman yapmadan 3-4 günde bir maç yaptıklarını dile getiren Yalçın, şöyle konuştu:

"Bugün sezonun sonuydu, hedefi olan müsabakaydı ama final oynamayı beceremedik. Artık beceremedik mi diyeyim, müsaade etmediler mi diyeyim. Konuşamıyoruz, bazı şeyleri söyleyemiyoruz. Söylediğimiz zaman ceza alıyoruz. Ceza alması gerekenler burada konuşanlar mı yoksa başkaları mı? Biz bu sene kupada boyumuzun ölçüsünü aldık. Özellikle oyunun başında Burhan’a yapılan penaltının dışarıda verilmesi..."

İkinci yarıda önemli pozisyonları gole çeviremediklerini aktaran Yalçın, "Maalesef böyle maçlarda imdada yetişiyorlar. Söylenecek fazla bir şey yok. Oyuncularıma teşekkür ediyorum, sezonu kapattık. Yazık oldu, bizim final oynamamız gerekiyordu. Bugünkü müsabakadan sonra oynamamız gerekiyordu. Çünkü çok istedik çok mücadele ettik" değerlendirmesinde bulundu.

Bir basın mensubunun karşılaşmadan sonra çıkan olayları sorması üzerine Yalçın, "Maçtan sonra bir şey olmadı. Galatasaraylılar ortadan girmek istedi. Orası hakemlerin giriş yeri, onları kapısı yan taraf. Orada güvenlik görevlileriyle bir sıkıntı oldu. İki takım arasında herhangi bir sıkıntı olmadı" ifadelerini kullandı.

Türk futbolundaki şiddet olaylarının hatırlatılması üzerine Yalçın, Türk futbolun ilerlemesinin mümkün olmadığını iddia etti.

"Size tavsiyem yaz geldi, tatile gidin, denize girin"

Yalçın, maçlarına tecrübesiz hakemlerin gönderildiğini ve çok enteresan şeyler olduğunu öne sürerek, şunları kaydetti:

"Bize diyorlar ’maç bitsin hocalar konuşmasın, hiçbir şey söylemesin.’ Her şey güllük gülistanlık, ortam süper, yaz geldi, herkes denize girsin, tişörtleri giyelim. Bunları söylememizi istiyorlar. Biz de onları söylüyoruz. Size tavsiyem yaz geldi, tatile gidin, denize girin. Bu işleri fazla kurcalamayın, kurcaladığınızda sıkıntı oluyor. Hakkımızı savunamıyoruz. Konuştuğumuz zaman ceza alıyoruz. O yüzden burada ne söyleyeceğiz. Çiçekler, böcekler, yaz, deniz, falan filan işte. Yaz geliyor hakemler de tatil yapsın."


Derbi yorumu


Sergen Yalçın, hafta sonu Beşiktaş ile Galatasaray arasında TT Arena'da oynanacak derbi maçla ilgili, "Beşiktaş'ın psikolojik durumu iyi değil. Galatasaray'ın da sahasında oynama avantajı var. Üç ihtimalli maç ama Galatasaray bir adım önde" diye konuştu.


Sivasspor-Galatasaray maçı sonrası arbede!

Haberin Devamı
YORUM YAZ