MENÜ

Çaykur Rizespor 3-1 Akhisar Belediyespor

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Çaykur Rizespor sahasında Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup etti. Bu skorun ardından ligden düşen ikinci ve üçüncü takım da belli oldu.

Çaykur Rizespor 3-1 Akhisar Belediyespor

..Ve ateş hattında düğüm çözüldü. Çaykur Rizespor, Akhisar’ı 3-1 yendi, kurtuluşunu ilan etti. Bu skorla Erciyesspor’un ardından Kardemir Karabükspor ve Balıkesirspor’un, Süper Lig’e veda etmesi kesinleşti.

Geçen sezonun arasında Erciyes’i alıp, topladığı 25 puanla takımı ligde tutan Hikmet Karaman’ın daha iyi imkanlara ve kadroya sahip Rizespor’a son iki haftaya kadar düşme korkusu yaşatması akıl alır iş değil. Sezonun ‘başarılısı’ sol bek Eren’in bindirmeleri ve rakibi tehdit eden ortaları olmasa sahada plansız, ne yaptığından habersiz bir Rize var.

Sağ bek Orhan’ın arzusu da diğer futbolculara örnek olmalı. Gelecek sezon kadrosunu baştan aşağı yenilemesi gereken Akhisar bile daha 9. dakikada öne geçebilirdi Yeşil-Mavililer’e karşı. Neyse ki Mehmet’e, Serkan izin vermedi. 23’te Kweuke’nin, 33’te ise Obraniak’ın cılız girişimlerinden başka tehlike olmadı 44’e kadar. Bu dakikada Obraniak’ın klas ortası, golü getirdi Kweuke’nin kafasından: 1-0.

Carlos’un işi çok!


Akhisar için lig bitmiş. Carlos’un takımında Kadir ve Tolga bek, Sertan sol açık oynayamaz. Brezilyalı hocanın sağlam bir tatile ihtiyacı olacak. Zira gelecek sezon yeniden kurması gereken bir ekip var elinde. Geride kalan 31 haftada yenik durumdayken rakiplerinden yalnızca 6 puan koparabilen Akigolar, Rize’ye de arıza üretemedi doğal olarak. 50’de yine Eren işbaşındaydı, pasını Deniz’e yolladı, koşu rekorları kıran başarılı forvet Süper Lig’deki 9. golünü attı, maçı kopardı: 2-0.

Akhisar, Lualua’nın 55’teki akıl dolu pası, Kadir’in dokunuşuyla farkı 1’e indirdi ama son sözü Karadeniz korsanı Sercan söyledi. Enfes aşırtmayla topu ağlara, Erciyes’in ardından Karabük ve Balıkesir’i de PTT 1. Lig’e yolladı.

90+ Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ