MENÜ

Maddi sıkıntı, milli formayı getirdi

PTT 1. Lig takımlarından Orduspor'da yaşanan mali sorunlar nedeniyle sezonun ikinci yarısıyla birlikte şans bulan genç oyuncu Furkan Mızrak, gösterdiği performansla 19 Yaş Altı Milli Takımı'na seçildi.

Maddi sıkıntı, milli formayı getirdi

Karadeniz ekibinin orta oyuncusu Furkan Mızrak yaptığı açıklamada, 10 yaşında amatör bir takımda futbol oynamaya başladığını söyledi.

Bir süre sonra futbol hayatına Orduspor’un altyapısında devam ettiğini anlatan Furkan Mızrak, kulübün içerisinde bulunduğu durum nedeniyle genç futbolculara fırsat doğduğunu ifade etti. Orduspor’un A takımında forma giymeye başlamasıyla kendisini daha rahat gösterme imkanı yakaladığını vurgulayan Mızrak, şöyle devam etti:

'Okul ve Futbolu birlikte yürütmeye karar verdim'


"Futbola başladığımda ailem daha çok okumamı istiyordu. Ben de o zamanlar ikisi bir arada yürür diye düşünüyordum. Buna rağmen ailemin her zaman desteğini aldım. Yine çalıştığım teknik adamların büyük katkısını gördüm. Hepsi birbirinden değerli hocalar. Onlar bana ne verdiyse almaya çalıştım. Bundan sonra yine almaya çalışacağım."

'Hedefim A Milli Takım'a yükselmek'

Furkan Mızrak, gösterdiği performansla 19 Yaş Altı Milli Takımı’na seçildiğini hatırlatarak, bunun gurur verici olduğunu belirtti.

Daha çok çalışıp A Mili Takım formasını da giymek istediğini vurgulayan genç oyuncu, "Önümüzdeki yıllarda A Mili Takım formasını giyebilmek için çok çalışıyorum. Allah’ın yardımıyla bunu başaracağıma olan inancım tam.

Antrenmanların ardından ekstra çalışmalar yapıyorum. İnşallah, bir gün o formayı giyerim" ifadelerini kullandı.



Asım Can: Ailem beni destekliyor, hedefim milli takım


Mor-beyazlı takımın bir diğer genç oyuncusu Asım Can Çaykıran da milli formayı giymeyi arzuladığını söyledi.

Ayaklarına gelen şansı iyi değerlendirmek istediklerini kaydeden Çaykıran, "Hedeflerim arasında ilk sırada mili formayı giymek var. Babam başta olmak üzere bu konuda ailemin büyük desteğini görüyorum. Ben de ayağıma gelen fırsatı iyi değerlendirip hedeflerime ulaşmak istiyorum" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ