MENÜ

Futbolla başladığı kariyerini boksla sürdürüyor

Futbolla başladığı spor kariyerine boksla devam eden milli sporcu 17 yaşındaki Busenaz Sürmeneli, olimpiyat madalyası kazanarak Türk boks tarihine adını altın harflerle yazdırmanın hayalini kuruyor.

Futbolla başladığı kariyerini boksla sürdürüyor

Spor yaşamına 9 yaşındayken Bursaspor’un bayanlar futbol takımının alt yapısında, 2 yıl forvet oynayarak başlayan Sürmeneli, 2010 yılında babasının işleri dolayısıyla yerleştiği Trabzon’da yöneldiği boksta, aldığı başarılı sonuçlarla göz dolduruyor.

Kısa zamanda boks kariyerine dünya, Avrupa ve 3 Türkiye şampiyonluğu sığdıran Sürmeneli, Türkiye’nin umut bağladığı sporcular arasında yer alıyor.

Busenaz Sürmeneli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesinin tekvando antrenörü olduğunu, ailecek dövüş sporlarına ilgi duyduklarını söyledi.

Annesinin kendisini her zaman teşvik ettiğini anlatan Sürmeneli, "Babam istemiyordu ama annem sonuna kadar yanımdaydı. Dereceleri almaya başladıktan sonra babam da desteğini arttırdı. Herkes, ’boks erkek sporu, kızlar yapamaz’ diyor. Hiç öyle bir zorluğunu görmedim. Gözümüz morarsa da dişimiz ve dudağımız patlasa da bunların üstesinden gelebiliriz. Ben bu spora gönlümü verdim, sonuna kadar gideceğim" diye konuştu.

Sürmeneli, İlk yurt dışı turnuvasını Macaristan’da katıldığını hatırlatarak şunları kaydetti:

"Orada ikinci olmuştum, aynı yıl içinde düzenlenen bir müsabakada İngiliz rakibimi 2-1 yenerek dünya şampiyonu oldum. Ayrıca Avrupa ve 3 Türkiye şampiyonluğum var. Şu anda Tayvan’daki Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyorum. Oradan da bir madalya alıp alnımızın akıyla geleceğiz. Spora aşığım, boks bir tutku benim için. İleride büyükler kategorisinde şampiyon olarak, adımı boks tarihine yazdırmak istiyorum. Uzun vadedeki en büyük hedefim, bayanlar boks kategorisinde Türkiye’nin kazanamadığı olimpiyat madalyasını ülkeme getirmek. Bunun için çok çalışıyorum."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ