MENÜ

Eskişehirspor-Trabzonspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Avrupa Ligi'ne katılmayı garantileyen Trabzonspor'da artık hedefler de değişti. Gruplara daha az ön eleme oynayarak gitmeyi isteyen Karadeniz temsilcisi, 4. sıraya yükselmek ve en yakın rakibi Başakşehirspor'u geçmek için bugün Eskişehirspor ile kritik bir randevuya çıkacak.

Eskişehirspor-Trabzonspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Süper Lig’de dördüncülük mücadelesi verdiği rakiplerinden Bursaspor’u geçtiğimiz hafta sonu Avni Aker’de 1-0 mağlup eden Trabzonspor, bugün bir başka kritik maça çıkacak. Eskişehirspor’a konuk olacak Karadeniz temsilcisi, 4. sıraya yükselmek için Eskişehirspor’u mutlaka yenmesi gerekiyor. Başakşehirspor ile kıyasıya bir mücadeleye giren Trabzonspor, gruplara daha az ön eleme maçı oynayarak gitmek doğal olarak da sezonu 15 gün geç açmak için sahada 90 dakika savaşacak. Saat 16.00’da başlayacak karşılaşma Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda oynanacak ve hakem Ali Palabıyık yönetecek.

Fırtına dış sahada kötü

Karadeniz ekibi fikstür olarak da rakibine oranla işi kolay gözüküyor. Çünkü Başakşehirspor bugün kümede kalma mücadelesi veren Erciyes, ardından Fenerbahçe ve son olarak da Mersin İdman Yurdu’na konuk olacak. Trabzonspor ayrıca dış saha karnesindeki istikrarsız sonuçlarıyla dikkat çekiyor. Bordo-Mavililer, 15 maçta sadece 3 galibiyet alabildi. 4 kez yenildi, 7 defa da berabare kaldı.

Waris 11’e dönüyor

Oscar Cardozo’nun sakatlanıp, maç kadrosundan çıkmasının ardından Majeed Waris’e gün doğdu. Bordo-Mavili formayla en son 26 Nisan’daki Gençlerbirliği maçında lk 11’de yer alan Ganalı futbolcu, daha sonra Ersun Yanal’ın kararlarına takılıp kulübede yer almıştı. 24 yaşındaki hücumcunun Paraguaylı’nın yokluğunda 11’e geri döneceği ve Trabzonspor formasıyla ligdeki gol orucunu bozmaya çalışacağı öğrenildi.

Eskişehir'de son dakika

Teknik direktör Michael Skibbe’yle birlikte ligin ilk yarısına oranla daha başarılı bir grafik oluşturan Eskişehirspor, kümede kalmayı garantiledi. Artık prestij ve formalite maçlarına çıkan Kırmızı-Siyahlılar’da cezalı isim bulunmuyor. Boffin, Causic, Özgür, Onur, Sezgin, Toko, Mirkan ve Akaminko ise sakatlıkları nedeniyle bugün takımlarını yalnız bırakacak.

Trabzon'da son dakika

Avrupa Ligi’ne gitmeyi garanti altına aldıkta sonra rahatlayan teknik direktör Ersun Yanal da 4. sırayı çok önemsiyor. Artık tek hedef uğruna sahaya çıkan Trabzonspor’da cezalı isim yok. Sakatlıkları bulunan Jose Bosingwa, Mustapha Yatabare, Musa Nizam, Sefa Yılmaz ve Aytaç Kara sakatlıkları nedeniyle bugün forma giymeyecekler.

Muhtemel 11'ler

STAT: Eskişehir Atatürk
SAAT: 16.00
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Ali Palabıyık

ESKİŞEHİRSPOR: Ali, K.Ahmet, Mustafa, Diego, Kaan, Serdar, Lawal, Hürriyet, Sissoko, Mori, Ömer. - T.D.: Michael Skibbe

TRABZONSPOR: Hakan, Salih, Aykut, Uğur, Yusuf, Özer, Medjani, Mehmet, Erkan, Waris, Deniz. - T.D.: Ersun Yanal

Haberin Devamı
YORUM YAZ