MENÜ

Ertuğrul Sağlam: Ömür gibi bir dakika!

Bursaspor'la 2009-10 sezonunda Süper Lig şampiyonluğunu elde eden teknik direktör Ertuğrul Sağlam, tarihi başarının yıldönümünde FANATİK'e konuştu: Fenerbahçe maçının bitmesini beklemiştik, o bir dakika bir ömür gibiydi.

Ertuğrul Sağlam: Ömür gibi bir dakika!

16 Mayıs 2010... Türk futbolunda bir milad... Fenerbahçe’nin önünde şampiyon olarak Anadolu devrimini gerçekleştiren Bursaspor’un bu unutulmaz başarısı hâlâ hafızalarda. Yeşil-Beyazlılar’ı o günlerde mutlu sona ulaştıran, adını altın harflerle tarihe kazıyan teknik direktör Ertuğrul Sağlam, o günün 5. yıl dönümünde duygularını FANATİK’le paylaştı.

‘Ahlâklı şampiyonluk’

“Türk futbolunun kuruluşundan bu yana kadar, Galatasaray’ın UEFA Kupası şampiyonluğuyla birlikte, en önemli iki tane büyük başarıdan biridir Bursaspor’un Süper Lig şampiyonluğu” diyen Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz o zaman şampiyon olurken aynı zamanda Fair-Play Ligi’nde de şampiyon olmuştuk. Yani tüm ülkeye, bir taraftan başarı kovalanırken bunun çok düzgün, Fair-Play çerçevesinde, ahlaklı ve herkese sempatik gelecek bir şekilde yapılabileceğini göstermiştik. Bu başarımız, böyle de ayrı bir anlam kazandı.”

‘Gelecek kötü’

“Bunun bir parçası olmak bizi hayatımız boyunca gururlandıracak, mutlu edecek. Tabii gönül ister ki başka Anadolu takımları da şampiyonluk yaşasın ama ülkemizin içinde bulunduğu durum, ortam, futbol ortamı ve şartlar böyle bir başarıyı gelecek adına bence vaat etmiyor. Temennim bundan sonraki yıllarda başka takımların şampiyonluk elde etmesi yönünde ama çok umutlu değilim. "

"Biz maç bittikten sonra yaklaşık 1 dakika Fenerbahçe maçının sona ermesini bekledik. O bir dakika bize bir ömür gibi geldi. O dakika içinde Fenerbahçe’nin atacağı bir gol, tüm sezonun emeğini alıp götürecekti. Ama şükürler olsun ki Allah da bizim yanımızdaydı. Şampiyonluğu biz hak etmiştik. O süre çok zor geçti ama şampiyonluğu elde edip o mutluluğu ve gururu yaşadık.”

Ayşenur Afyon-Umut Tufan

Haberin Devamı
YORUM YAZ