MENÜ

Bursaspor'da Recep Bölükbaşı yeniden başkan!

Bursaspor Kulübü 51. Olağan Genel Kurulu'nda Recep Bölükbaşı yeniden başkanlığa seçildi.

Bursaspor'da Recep Bölükbaşı yeniden başkan!

Bursaspor Kulübü’nün 51. Olağan Genel Kurulu’nda Recep Bölükbaşı yeniden başkanlığa seçildi.

Nilüfer Spor Salonu’nda gerçekleştirilen, mevcut başkan Recep Bölükbaşı, Timur Noyan ve Cüneyt Özkan’ın başkanlık için yarıştığı genel kurula 5 bin 298 kayıtlı üyenin oy kullanma hakkı bulunan 3 bin 970’inden 2 bin 631’i katıldı.

Genel kurulda mevcut yönetim kurulundan Nihat Akınoğlu faaliyet raporunu, Denetim Kurulu Başkanı Kamuran Şahin de denetleme raporunu okudu. Yapılan oylamada, yönetim ve denetleme kurulu raporları oy çokluğuyla ibra edildi.

Tüzük gereği aidat ödemelerini zamanında yapmadıkları için askıya alınan 225 kişinin dernek üyeliği oy birliğiyle düşerken, yeni seçilecek yönetim kuruluna borçlanma yetkisi de oy birliğiyle kabul edildi.

Genel kurulda ayrıca üyelerden Fahrettin Çakan’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla Bursaspor üyeliğine yakışmayacak davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle üyelikten düşürülmesine de oy birliğiyle karar verildi.
Tahmini bütçenin okunması, görüşülmesi ve onaylanmasının ardından daha sonra genel kurulda başkan adaylarının konuşmalarına geçildi.

Cüneyt Özkan: Proje üreten bir ekiple talip olduk

İlk söz alan Cüneyt Özkan, genç, dinamik, vizyonu olan, projeler üretecek bir ekiple göreve talip olduklarını söyledi.

Önceliklerinin sportif anlamda başarıyı yakalamak olduğunu belirten Özkan, "Şampiyonluktan sonra çıta yükselmiştir. Yeni stadyumumuzda hedefimiz 40 bin adet kombine satmak. Bununla birlikte 40 bin adet forma ve 40 bin adet dergi aboneliğini de ekleyeceğiz. En az 2 flaş transfere imza atmak istiyoruz. Hazırlıklarımız tamamlandı" dedi.

Özkan, ekibiyle birlikte hazırladıkları projelerin hepsinin ayağı yere basan, uygulanabilir projeler olduğunu ifade ederek, bu kapsamda kulüp gelirlerini de 3 katına çıkarmayı planladıklarını anlattı.

Hayali projeler ve hayali sponsorlarla bir şey vadetmediklerini de dile getiren Özkan, "Planlı adımlarla yürüyen Bursaspor vadediyoruz. Plan ve projelerimizle, sponsorluk anlaşmalarımızla Bursasporumuzun yanındayız. Çünkü biz Bursasporluyuz. Hepimizin odak noktası Bursaspor. Destek verirseniz bugün ama bilin ki elbet bir gün güler şehrine ihanet etmeyenler" diye konuştu.

Özkan, seçimi kazanamamaları halinde proje ve anlaşmalarını pazartesi günü yeni seçilecek yönetim kuruluna da sunabileceklerini sözlerine ekledi.

Timur Noyan: Recep Bölükbaşı beni yerden yere vurdu ama...


Adaylardan Timur Noyan ise adaylığını açıkladığı ilk günden beri Bursaspor camiasına yakışır şekilde mesafeli kalmaya çalıştığını bildirdi.

Rakipleri Recep Bölükbaşı’nın açıklamalarında kendisini yerden yere vurduğunu ama cevap dahi vermediğini, Cüneyt Özkan tarafından anlaşılamadığını veya anlaşılmak istenmediğini kaydeden Noyan, "Şov yapmayla bu işler olmuyor. Parayı verip öyle konuşacaksın. Ben bugüne kadar Bursaspor Kulübü’ne verdiğim hiç bir parayı almadım" ifadesini kullandı.

Noyan, Bursa sevdalısı olduğu için inat ettiğini ve bu yola çıktığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Bunun için mücadele veriyorum. Bursaspor Kulübü’nün bütün borcunu temizlerim. Bunu yapacak olan benim. Bugüne kadar kulübün hep yanında oldum bundan sonra da olacağım. Bursaspor gibi kulübü yönetmek bir holding yönetmektir. Biz kalıcı gelir kaynaklarını sağlayıp Bursaspor’da başarıyı yakalayacağız. Bursaspor şu an puan cetvelinde 6. sırada. Bu başarı mıdır? Hayır değildir. Bu tablo şu an hiçbirimizi memnun etmiyor. Kimse pembe tablo çizmesin. Bugün kulüp iflasın eşiğinde. Ben 3 yıl içinde borçsuz bir Bursaspor taahhüt ediyorum."

Recep Bölükbaşı: Hayalleri değil, gerçekleri gördük

Adaylardan mevcut Başkan Recep Bölükbaşı da geçen yıl yapılan olağanüstü genel kurul sonucunda hayalleri değil gerçekleri görerek göreve geldiğini söyledi.

Bu işlerin parayla olmadığını gönül verilerek yapıldığını dile getiren Bölükbaşı, şunları kaydetti:

"Öncelikle sportif başarıyı hedefledim. Allah izin verirse 4.olacağız. O kupayı Bursa’ya getirmek istiyoruz. İstanbul’da inşallah tur atlayacağız. Bedavaya siz beni buraya getirmediniz. Sizden yetki aldım, ’bu koltuk benim değil bu koltuk genel kurul üyelerinin’ dedim. ’Ben yetkiyi onlardan aldım hesabı da onlara veririm’ dedim. Zor şartlarda göreve geldim. Tüm futbolcularımız ile anlaşacağız ve sizlere layık olacağız. Bursaspor’a, ahlaklı olan futbolcuları kazandıracağız. Bu sezon altyapıdan birçok futbolcu arkadaşımızı getireceğiz. Türkiye’nin en başarılı hocasını aldık. Kimse düşünmüyordu. 1+10 dedik. Çok büyük katkısı var. Allah izin verirse 10+10 olacak ve devam edeceğiz. Ben istikrardan yanayım. Bizim camiamız başarılara alışık. Yapacağımız projelerle Türkiye’nin en zengin kulübü olacağız. Bu yeni dönemde hep beraber göreceğiz."

Recep Altepe: Hepimiz Bursasporluyuz

Adayların konuşmalarının ardından genel kurulda söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de konuşmasına "Hepimiz Bursasporluyuz. İkinci takımı Bursaspor olan istemiyoruz" diye başladı.

Genel kurulun Bursaspor camiasına hayırlı olmasını dileyen Altepe, şöyle konuştu:

"Bursa’ya Bursaspor’a yakışır bir kongre gerçekleştiriyoruz. Bu kongremiz inşallah hayırlı olsun. Kim kazanırsa kazansın sonuçta Bursaspor kazanacak. Biz Bursasporlu olan herkesle kol kolayız. Bu kulübe kim hizmet vermişse başta rahmetli başkanımız İbrahim Yazıcı ve tüm başkanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bu kongrelerde şucu, bucu olmayalım. Yeteri kadar rakibimiz var. Daha fazla rakip çıkarmayalım. Hep beraber olalım Bursaspor’u şampiyonluğa taşıyalım. Ben Belediye Başkanı olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Ben doğduğumdan beri Bursasporluyum. Çocukluk resimlerim Bursaspor formasıyla. Bursaspor’dan hangi proje gelse hepsini onaylıyoruz. Anadolu’nun umudu biziz. Büyük kulüplere karşı onların gururu biziz. Bursaspor şampiyon olduğunda Avrupa’da balkanlarda timsah yürüyüşü yapıldı. Bu kongreden çıktıktan sonra kim başkan seçilirse arkasında olalım."

Genel kurulda Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe’nin konuşmasının ardından oylamaya geçildi. Üyeler, kurulan 12 sandıkta oylarını kullanabilmek için uzun süre bekledi.
Yapılan oylama sonucu kullanılan 2 bin 270 oyun bin 119’unu alan Recep Bölükbaşı yeniden Bursaspor’un başkanı oldu. Diğer adaylar Timur Noyan bin 7, Cüneyt Özkan ise 136 oyda kalırken 8 oy ise geçersiz sayıldı.

Bölükbaşı, sayım işleminin tamamlanmasının ardından yaptığı konuşmada, kendisine ve yönetimine gösterdiği teveccühten dolayı üyelere teşekkür etti.

Recep Bölükbaşı’nın yönetim kurulu listesinde, Hasan Gülayan, Nihat Sapan, Mustafa Oran, Kemal Güler, Necmettin Kocaman, Hüseyin Akdemir, Ali Turan, Faruk Bakgör, Osman Malakçı, Halil Özyürek, Konuralp Yeşil, Ahmet Bozdemir, Ahmet Eraslan ve Mustafa Vardar yer aldı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ