MENÜ

100. yıl için hakem ve Lucescu itirafı!

Beşiktaş'ın efsane futbolcusu Feyyaz Uçar, siyah-beyazlı takımın 100. yılda şampiyon olduğu sezonda yaşanan ilginç bir anısını anlattı. Ligin sonuna doğru bir maç öncesi hakem ile yapılan telefon görüşmesini açıklayan eski futbolcu, istemeden de olsa çarpıcı bir itirafta bulunmuş oldu.

100. yıl için hakem ve Lucescu itirafı!

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Yeni Malatyaspor'u çalıştıran Feyyaz Uçar, geçtiğimiz hafta Habertürk TV'de yayınlanan 'Sportürk' programında çok ilginç açıklamalarda bulundu.

"MAÇ ÖNCESİ HAKEMİ ARADIK"

Siyah-beyazlı takımın 100. yıl şampiyonluğunda teknik direktör Mircea Lucescu'nun yardımcılığını yapan Beşiktaş efsanesi, "Futbolculuğumda Gordon Milne ile çalıştım ama Lucescu ile görev yaptığım zaman ilk 2-3 gün bocaladım. 'Ben futboldan bir şey anlamıyormuşum' dedim. Adamın futbola bakışı, futbolu anlatışı farklıydı. Öyle bir konuşuyordu ki 'Biz hiç bir şey öğrenmemişiz, keşke oynarken biraz daha dikkat etseymişiz' dedim” ifadelerini kullandı.

Dönemin menajeri Sinan Engin’in de içinde olduğu bir anısını anlatan Uçar, “Hoca, göreve başladığımın ikinci gününde hakem istatistiği tutmamı istedi. 'Her Salı yayımlanan haftanın panoramasını al, listele' dedi. Kim hangi maçı yönetmiş yazıyorum. Sondan ikinci maç geldiğinde 'listeyi getir' dedi. Bizim maça atanan hakem, rakibin 5 maçını yönetmiş. Bu karşılaşmalarda rakibimiz 4 galibiyet ve 1 beraberlik almış. Rakiplere 26 sarı kart, o takıma 3 sarı kart göstermiş. Rakip ekipler 3 kırmızı kart, bu takım 1 kırmızı kart görmüş. Lucescu, maç öncesi menajer Sinan Engin'i çağırdı. 'Bu nasıl bir tesadüf' dedik. İlgili hocayı aradık. Ertesi gün maçı 2-0 kazandık. Rakip 20. dakika 1 kişi eksildi" şeklinde konuştu.

Süper Lig'de Galatasaray ve Beşiktaş'ı şampiyon yapan Rumen hocaya övgüleri sürdüren eski futbolcu, "Bizim baktığımız yerden gözükmeyen şeyleri görürdü. Adam ülkelerin nasıl oynanacağını nasıl konuşulacağını biliyor. Başarı da böyle oluyor" dedi.

İŞTE O MAÇ...

2002-2003 sezonunun 30. haftasında Altay'ı konuk eden Beşiktaş, Ahmet Çağıran'ın kendi kalesine ve Ahmet Dursun'un golleriyle sahadan 2-0 galip ayrılmıştı. 3 Mayıs 2003 tarihinde İnönü Stadı'nda oynanan ve Selçuk Dereli'nin yönettiği karşılaşmada, Altay oyuncusu Murat Karakoç 50. dakikada gördüğü ikinci sarı kartla oyun dışında kalmıştı.


"HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Mücadele sonrası hakemin ikinci sarı kart kararı konuk ekibi isyan ettirmişti. İzmir temsilcisinin deneyimli futbolcusu Çağdaş Atan, "Hakemler Galatasaray maçında dengemizi bozmuştu. Bu karşılaşmada da aynısı oldu. Selçuk Dereli bana 'Hakkını helal etmiyor musun' demişti. Ona hakkımı helal etmiyorum" sözleriyle, tepkisini dile getirmişti. Altay Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar ise "Hiçbir yerde böyle kolay kırmızı kart gösteridliğini görmedim. Kart doğru değildi. Oyunun kırılma noktası da bu oldu" ifadelerini kullanmıştı.

(Hürriyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ